Ez nem a mi meccsünk volt. Csapatunk a háromhetes "kényszerszünetben" rengeteget dolgozott azért, hogy eredményesen térjen vissza, de a befektetett munkának a Pancho Arénában kevés jele látszódott. 

Ráadásul húsz percnyi játék után változtatnunk kellett a védelem összetételén: Vaszicsku Gergő megsérült, Khiesz Kornél állt be pályafutása első NB I-es mérkőzésén, gyakorlatilag bemelegítés nélkül.

Nem ő volt az egyetlen bemutatkozónk. 21 éves balhátvédünk, Kirják Henrik is először lépett pályára az élvonalban.

Az első félórában a sportszerűség határát olykor átlépő Puskás Akadémia ragadta magához a kezdeményezést. A mieink első lövési kísérlete Skribek Alen nevéhez fűződött a 35. percben. Szélsőnk jobbról húzott befelé, majd 18 méterről, ballal lőtt, de nem talált kaput. Három perccrel később Kulcsár Kornél szabadrúgásból ívelt a felcsúti kapu elé, Khieszről a bal alsó sarok felé perdült a labda, Tóth Balázs azonban vetődve hárított.

A 39. percben hátrányba kerültünk: egy jobb oldali beadás után a hosszú oldalról Kiss Tamás készített elé, Josip Knežević pedig hat méterről a hálóba továbbított. (1-0)

A szünetben kettőt cseréltünk, Szabó Máté és Takács Ronald is beállt.

Hiába vettük át a mérkőzés irányítását és próbáltunk helyzeteket kidolgozni az ellenfél kapuja előtt, az 58. percben egy kontratámadás végén a Puskás Akadémia talált be. Antonio Mance futott el a balösszekötő helyén, majd 18 méterről a hosszú sarokba tekert. (2-0)

Kovács Dávid szabadrúgásával válaszolhattunk volna, csapatkapitányunk 18 méteres lövése azonban kevéssel elkerülte a jobb felső sarkot. 

A 72. percben pedig eldőlt a meccs. Jött egy újabb kontra, Knežević labdájával Mance lépett ki üresen és a kifutó Póser Dániel mellett 10 méterről a jobb alsó sarokba gurított. (3-0)

A zárt kapus mérkőzés második félidejének történéseit már a televíziónézők sem láthattak, mert a közmédia sportcsatornáján  - műszaki hiba miatt - megszakadt a közvetítés. 


OTP Bank Liga, 11. forduló
Puskás Akadémia FC-Budafoki MTE 3-0 (1-0)
Pancho Aréna, zárt kapuk mögött, vezette: Pillók Ádám
Gólszerzők: Knežević (39'), Mance (57', 72')
Sárga lap: Nagy Zs. ('36), Szolnoki (78')

PAFC: Tóth B. - Szolnoki, Meissner, Spandler, Nagy Zs. - Plšek, Urblík - Slagveer (Weslen Junior 77'), Knežević, Kiss T. - Mance
Vezetőedző: Hornyák Zsolt

BMTE: Póser - Margitics, Vaszicsku (Khiesz 22'), Nikolić, Kirják - Micsinai, Oláh B. - Ihrig-Farkas (Szabó M. 46'), Kulcsár K. (Zsóri 60'), Skribek (Takács R. 46') - Kovács D. (Lőrinczy 77')
Vezetőedző: Csizmadia Csaba