Idén az Együtt az Autistákért Alapítvány és a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet részére gyűjt támogatást a közmédia Jónak lenni jó elnevezésű jótékonysági kampánya, amelyhez a Budafoki MTE is csatlakozott.

Klubunk egy, a játékosok által aláírt mezt ajánlott fel, a befolyt összegből pedig a szervezők az autista gyerekeket, illetve családjukat segítő diagnosztikai és terápiás centrum létrehozását támogatják.

A dedikált mezt szerdán a BMTE kommunikációs vezetője, Horváth Gergely Áron adta át Dr. Nagy Anikónak, a Heim Pál Gyermekkórház főigazgatójának.

"Klubunk büszkén és örömmel csatlakozott a kezdeményezéshez. A jelenlegi járványhelyzetben különösen fontosnak tartjuk, hogy a magunk eszközeivel segítsük mindazokat, akiknek a megváltozott körülmények között még nagyobb odafigyelésre, támogatásra van szükségük" - mondta Horváth Gergely Áron.

A BMTE-mezt fix áron lehet megvásárolni, részletek a mediaklikk.hu/jonaklennijo oldalon. A legértékesebb felajánlások közül néhányat december 20-án árvereznek el. Ezen a napon a jótékonysági kampány egy egész napos műsorfolyammal zárult a közmédia csatornáin.

Az adományvonal már él: a 13616-as számot tárcsázva, vagy a 13616-as számra küldött sms-sel hívásonként és üzenetenként 500 forinttal lehet támogatni az autista gyerekeket és családjaikat segítő Együtt az Autistákért Alapítványt.