Bár sokat tettünk érte, ezen az estén nem voltunk a szerencse kegyeltjei. Az utolsó öt percben Kovács Dávid, majd Takács Ronald is eltalálta a kapufát, ám a labda mindkétszer kifele pattant az alumíniumról...

Taktikusan, szervezetten futballoztunk az Újpest ellen és többnyire mi irányítottuk az első félidőben leginkább a mezőnyben zajló játékot. 

A 25. percben Zsóri Dániel hasonló helyről végzett el szabadrúgást, mint augusztusban a Szusza Ferenc Stadionban, ám ezúttal nem talált kaput. Öt perccel később Kulcsár Kornél került helyzetbe, ám Filip Pajovićot találta el.

Fordulás után hamar megszereztük a vezetést. Nikola Mitrović szabálytalankodott Kulcsárral szemben a tizenhatoson belül, a jogosan megítélt büntetőt pedig Kovács a tőle megszokott magabiztossággal lőtte a kapu jobb oldalába. (1-0)

Csakhogy hamar jött a válasz. Simon Krisztián szöglete után nem figyeltünk, így a fiatal Csongvai Ákos tisztán fejelhetett és pályafutása első élvonalbeli gólját szerezte. (1-1)

Az újpesti egyenlítés után új lendületet vettünk. Ihrig-Farkas Sebestyén és Takács is jól szállt be a kispadról, egyértelműen látszott, nem elégszünk meg az egy ponttal. 

Sorra jöttek a beadások, a lövési kísérletek. Az Újpest az utolsó negyedórában csak elvétve jutott el a kapunkig. 

Kulcsár lövésénél a vendégek a gólvonalról mentettek, Micsinai Miklós próbálkozását Pajović vetődve hárította. És persze azok a fránya kapufák... 

Akárcsak Újpest, úgy a Promontor utcában is 1-1 lett a vége, vagyis  egy újabb pontot tehetünk hozzá a már megszerzettekhez. Igaz, a játék képe és a helyzetek alapján lehetett volna három is...

Ez történt PERCRŐL PERCRE - kattints!


OTP Bank Liga, 13. forduló 
Budafoki MTE-Újpest FC 1-1 (0-0)
BMTE Stadion, zárt kapuk mögött, vezette: Káprály Mihály
Gólszerzők: Kovács D. (55' - büntetőből) ill. Csongvai (59')
Sárga lap: Huszti A. (22'), Kulcsár K. (62'), Ihrig-Farkas (84'), Kovács Z. (87') ill. Pajović (24'), Csongvai (37'), Mitrović (54')

BMTE: Póser - Huszti A. (Margitics 52'), Nikolić, Romić, Medgyes - Micsinai, Oláh B. - Kovács D., Kulcsár K. (Lőrinczy 75'), Szabó M. (Takács R. 66') - Zsóri (Ihrig-Farkas 66')
Vezetőedző: Csizmadia Csaba

Újpest: Pajović - Kastrati, Koutroumpis, Baošić, Antonov - Onovo - Simon K. (Bacsa 77'), Csongvai, Mitrović (Szakály P. 77'), Beridze (Pauljević 92') - Perošević (Gigić 92').
Vezetőedző: Predrag Rogan