Sok mindent elmond az Üllői úti kilencven percről, hogy a címvédő és listavezető Ferencváros az utolsó percekben húzta az időt, mi pedig hajtottunk az egyenlítő gól megszerzéséért. 

És ha a hosszabbításban a végig remekül futballozó Oláh Bálint fejese pontosabb, ponttal távozunk a Groupama Arénából.

Az FTC-nek ugyan rengeteg lehetősége volt, hogy elkerülje az izgalmas végjátékot, de a válogatott formában védő Póser Dániel és az egész csapat erőfeszítéseinek köszönhetően végig meccsben maradtunk.

Voltak olyan időszakai a találkozónak, amikor komoly nyomás nehezedett a védelmünkre.

A 26. percben, Myrto Uzuni szabadrúgásánál Póser vetődve hárított, a 33. percben az albán válogatott újabb próbálkozásánál pedig Takács Ronald mentett a gólvonalról. Két perccel a szünet előtt előbb Marko NIkolić kotorta el a labdát az érkező Roko Baturina elöl, majd Oláh csúszott önfeláldozóan Marcel Heister elé, hogy megakadályozza a gólt.

Fordulás után megint Póser mutatott be óriási bravúrokat: kapusunk Tokmac Nguen távoli lövésénél és Baturina közeli ismétlésénél is védett. 

A Ferencváros rátett még egy lapáttal és a folytatásban öt percen belül kétszer is betalált, mindkétszer pontrúgásból.

Az 57. percben az Isael szabadrúgását követően kipattanó labdát az ex-budafoki Lovrencsics Gergő vágta a léc alá (1-0), majd a 62. percben a Nikolić kezezése után megítélt tizenegyest Ihor Kharatin váltotta gólra (2-0).

A mieink azonban ekkor sem adták fel, továbbra is szervezetten, koncentráltan futballoztak, aminek a 75. percben gól lett a jutalma.

Lőrinczy Attila passzolt Ihrig-Farkas Sebestyénhez, aki ügyesen tette maga elé a labdát és kihagyhatatlan helyzetbe hozta a csereként beállt Zsóri Dánielt (2-1).

Egyenlítenünk már nem sikerült, így a hatalmas munka csak a tisztesnél is tisztesebb helytálláshoz volt elegendő. Arra mindenesetre büszkék lehetünk, hogy az utolsó pillanatokig volt esélyünk a pontszerzésre a Groupama Arénában.

Ez történt PERCRŐL PERCRE - kattints!


OTP Bank Liga, 16. forduló
Ferencvárosi TC-Budafoki MTE 2-1 (0-0)
Groupama Aréna, zárt kapuk mögött, vezette: Solymosi Péter
Gólszerzők: Lovrencsics (58'), Kharatin (63' - büntetőből) ill. Zsóri (75')
Sárga lap: Dvali (46'), Škvarka (89') ill. Micsinai (50'), Vaszicsku (56'), Margitics (64'), Szabó M. (69'), Huszti A. (89')

FTC: Dibusz - Lovrencsics, Frimpong, Dvali, Heister - Kharatin (Laidouni 81'), Somália - Uzuni (Zubkov 66'), Isael (Varga R. 66'), Tokmac (Škvarka 81') - Baturina (Boli 89')
Vezetőedző: Sergii Rebrov

BMTE: Póser - Margitics (Huszti A. '81), Nikolić, Vaszicsku, Medgyes - Micsinai, Oláh B. - Ihrig-Farkas (Skribek 81'), Lőrinczy (Kulcsár K. 81'), Takács R. (Szabó M. 65') - Kovács D. (Zsóri 65')
Vezetőedző: Csizmadia Csaba