Meseszerűen indult, de rémálomszerűen végződött utolsó mérkőzésünk 2020-ban, amelynek végén a kiesőzónába csúsztunk vissza és a vonal alól várhatjuk a bajnokság januári folytatását. 

Pedig mindössze 35 másodperc kellett ahhoz, hogy vezetést szerezzünk a Budapest Honvéd ellen. A kezdőcsapatba egy hónap után visszakerült Skribek Alen remek labdát kapott Kulcsár Kornéltól és okosan, higgadtan fejezte be az akciót. (1-0).

A gól utáni percekben a mi térfelünkön zajlott a játék, de a kispestiek nem tudtak komolyabban veszélyeztetni, a félidő közepétől pedig kiegyenlítetté vált a találkozó.

Az állóvizet Marko Nikolić szabálytalansága kavarta fel közvetlenül a szünet előtt. Védőnk Ivan Lovrićot bántotta feleslegesen a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőből pedig Gazdag Dániel egyenlített. (1-1)

A játék képe fordulás után sem változott jelentősen. Voltak időszakok, amikor nyomást tudtunk gyakorolni a Honvéd védelmére és Tomas Tujvelnek fogni kellett néhány átlövést, máskor inkább a vendégek birtokolták a labdát.

A 68. percben viszont megint hibáztunk. Huszti András veszített labdát, a kispesti kontratámadás végén pedig Balogh Norbert lőtt bevetődve a kapunkba. (1-2)

Az utolsó húsz percben nagy energiákat mozgósítottunk a pontmentés érdekében, de a Honvéd-védelem jól zárt, Batik Bencéék elrúgták, elfejelték a labdát támadóink elöl. 

Pont nélkül maradtunk az évzárón, ami azt jelenti, hogy a tabella vonal alatti, 11. helyén töltjük a téli szünetet.

Ez történt PERCRŐL PERCRE - kattints!


OTP Bank Liga, a 10. fordulóból elhalasztott mérkőzés
Budafoki MTE-Budapest Honvéd FC 1-2 (1-1)
BMTE Stadion, zárt kapuk mögött, vezette: Karakó Ferenc
Gólszerzők: Skribek (1') ill. Gazdag (45' - büntetőből), Balogh N. (68')
Sárga lap: Nikolić (33') ill. Baráth (57'), Lovrić (61'), Tamás K. (93')

BMTE: Póser - Huszti A., Romić, Nikolić (Vaszicsku 46'), Medgyes - Micsinai (Filkor 56'), Oláh B. - Skribek, Kulcsár K. (Lőrinczy 83'), Ihrig-Farkas (Szabó M. 56') - Kovács D. (Mervó 78')
Vezetőedző: Csizmadia Csaba

Honvéd: Tujvel - Lovrić, Baráth, Batik - Zsótér (Aliji 93'), Gazdag (Bocskay 88'), Hidi, Szendrei, Tamás K. - Balogh N., Traoré (Kamber 73')
Vezetőedző: Pisont István