Klubunk tiszteletbeli elnöke, Jakab János ünnepi üzenetével kívánunk minden szurkolónknak és támogatónknak áldott, békés Karácsonyt.

 

Kedves Szurkolóink, BMTE-család! 

2020 minden szempontból egyedi és különleges volt év klubunk számára. 

Tudatos szakmai munkánknak és különleges közösségünk erejének köszönhetően 74 esztendő elteltével feljutottunk a magyar labdarúgás legmagasabb osztályába. Ehhez a történelmi eredményhez mindenki hozzátett: a játékosoktól a szakmai stáb és a vezetőség tagjain át a pályamunkásokig. Aki tudja, honnan indultunk el 2015-ben, Bélteky Róbert szerepvállalásának köszönhetően, az tisztában van a mostani siker értékével.

A kerületi sportélet központja, a Promontor utcai sporttelep kívül-belül megújult. Új lelátót és öltözőt építettünk, kialakítottuk az NB I-es szerepléshez szükséges beléptető- és fényrendszert, s az élvonalbeli futballhoz méltó körülményeket teremtettünk Budafokon, ami Vízi Sándor elkötelezett, csupaszív munkája nélkül nem sikerült volna.

Az őszi idényben számtalan emlékezetes pillanatot éltünk át közösen. Aki velünk volt, aligha felejti el például a teltházas szezonnyitót, amikor ítéletidőben, drámai körülmények között szereztük meg első pontjainkat és bőrig ázva, de boldogan ünnepeltünk a lefújást követően.

Ugyanakkor van bennem hiányérzet is az elmúlt időszak miatt.

A járvány nem tette lehetővé, hogy szurkolóinkkal, támogatóinkkal együtt, a klubhoz méltó módon ünnepeljük meg az NB I-be jutást, a vírushelyzet pedig az egész évre rányomta a bélyegét.

Bélteky Róbert márciusban Melbourne-ben ragadt és az utazási korlátozások miatt nyolc hónapja nem járt Magyarországon. A tulajdonos nélkül a klub ma nem tartana ott, ahol tart, ő mégsem élvezhette az élvonalbeli szereplés egyetlen percét sem, amiért oly sokat dolgozott.

Novembertől, egészségügyi okok miatt én sem voltam jelen a csapat mindennapjaiban, így a terhek Csizmadia Csabára és Oláh Lórántra hárultak. Többször elmondtam, két rendkívül tehetséges, ambiciózus fiatalemberről van szó, akik minden erejükkel azért dolgoznak, hogy a BMTE sikeres legyen. Sajnálom, hogy a kialakult helyzetben nem tudtam többet segíteni nekik.

A célunk változatlan: bennmaradni az NB I-ben. Ennek elérése érdekében a téli átigazolási időszakban 3-4 olyan játékos szerződtetését tervezzük, akik komoly erősítést jelentenek.

Köszönöm, hogy a nehezebb időszakokban is mellettünk álltak és támogattak minket. Szívből kívánom magunknak, hogy minél hamarabb találkozhassunk a pályán és a májusi utolsó fordulót követően együtt ünnepeljük az élvonalbeli tagságát megőrző csapatot.

A budafoki közösségünk minden tagjának jó egészséget, áldott, békés Karácsonyt kívánva,

 

Jakab János
tiszteletbeli elnök