Felkészülési mérkőzés
HNK Rijeka-Budafoki MTE 4-2 (3-0)
Umag, edzőtábor

Gólszerzők: Braut (12'), Kulenović (16', 26'), Murić (79') ill. Zsóri (70', 89')

BMTE: Póser (Kovács Z. 68') - Huszti A., Nikolić, Romić, Medgyes (Zeke 62') - Filkor (Csonka 62'), Oláh B. - Takács R. (Szabó M. 46'), Kulcsár K. (Zsóri 46'), Skribek - Kovács D.
Vezetőedző: Csizmadia Csaba


Csizmadia Csaba értékelése a mérkőzésről: Lehet, hogy egy 4-2-es vereség után furcsán hangzik, de nagyon elégedett vagyok a játékkal és a hozzáállással, amit egy ilyen erős csapat, mint a Rijeka ellen mutattunk. Komoly fegyvertény, hogy meg tudtuk nehezíteni egy évek óta a nemzetközi porondon szereplő együttes dolgát. Letámadtuk a horvátokat, motiváltak voltunk és a srácok betartották, amit megbeszéltünk. Leszámítva persze azokat az elkerülhető gólokat, amiket kaptunk. Jó, hogy ilyen nagy klubok ellen tehettük próbára magunkat, egy ilyen kilencven perc sokkal többet ér, mint egy gyengébb csapat elleni győzelem. Ezt a teljesítményt kell átmentenünk a bajnokságra, mert látjuk, ha odatesszük magunkat, megráncigálhatjuk a nagyok bajszát is. 

Az edzőtáborról: Hasznos napokat töltünk Umagban, jó körülmények között, füves pályákon edzhetünk, a játékosok sok időt töltenek együtt, csapatépítő programokat szervezünk és még nincs vége. Szerdáig Horvátországban maradunk és készülünk a jövő vasárnapi, MTK elleni bajnoki rajtra. 

Zeke Márióról: Márió az elmúlt napokban velünk készült és most, a Rijeka ellen meccskörülmények között is szerettük volna látni a csapatban. Azt kaptam tőle, amit előzetesen vártam, balhátvéd poszton erősítheti a konkurenciaharcot. Hamarosan döntés születik vele kapcsolatban.