20 éves balhátvéddel erősítettünk a tavaszi szezonra. A MOL Fehérvártól érkező Zeke Márió már néhány nappal ezelőtt csatlakozott Umagban edzőtáborozó csapatunkhoz, most pedig aláírta az idény végéig szóló kölcsönszerződését.

Játékosbemutató

Zeke Márió 2000. szeptember 1-jén született Sopronban. Tizenkét éves koráig a hűség városában futballozott, majd a Győri ETO-hoz igazolt. Végigjárta a korosztályos csapatokat, mielőtt 2016 októberében, a Komárom elleni Magyar Kupa-mérkőzésen bemutatkozott a felnőttek között. 

2017 nyarán, néhány héttel 17. születésnapja előtt az NB II-be feljutott győriek színeiben debüált a másodosztályban is. A Kisvárda után a Szolnok ellen is lehetőséghez jutott, majd 2018 februárjában Székesfehérvárra szerződött.

A Fehérvárnál kezdetben az NB III-as tartalékoknál, valamint az U19-es együttesben szerepelt, majd egy kölcsönben Gyirmóton töltött idény után 2020 őszén bemutatkozott a Vidi első csapatában.

Először szeptember 20-án, egy tiszaföldvári Magyar Kupa-találkozón, majd decemer 12-én, a mieink elleni NB I-es mérkőzésen. Utóbbin a 82. percben Fiola Attilát váltotta.

A koorperációs szerződés keretében Zeke Márió az őszi szezonban tizenötször lépett pályára a Budaörs játékosaként.

A fiatal balhátvéd korábban futballozott az U19-es magyar válogatottban és tagja volt már az U21-es nemzeti együttes keretének is.