Tavaszias napsütésben, gyors gólváltással indult a 2021-es év első bajnoki mérkőzése Budafokon.

Az újoncok találkozóján a 2. percben a vendégek szereztek vezetést Schön Szabolcs távoli lövésével (0-1), amire az 5. percben Skribek Alen válaszolt (1-1). Szélsőnk találata előtt néhány másodperccel már Zsóri Dániel is betalálhatott volna, lövése a kapufáról vágódott ki.

Lendületben maradtunk, irányítottuk a mérkőzést és Huszti András révén nagy helyzetünk is volt, de Milan Mijatović vetődve szögletre tolta a léc alá tartó labdát.

A 27. percben aztán a semmiből újra előnybe került az MTK. Egy vendég kontratámadás végén Bojan Miovski lövését még hárította Póser Dániel, a jobb oldalon azonban Varga Roland kísérte az akciót és a hálóba lőtt. (1-2)

A gól mintha megfogta volna a mieinket, a szünetig nem igazán találtuk a ritmust, fordulást követően viszont gyorsan egyenlítettünk. Másodszor is.

Kovács Dávid jó pozícióból elvégzett szabadrúgásánál a labda előbb a bal, majd a jobb kapufáról pattant ki, mielőtt új szerzeményünk, Csonka András a gólvonalon túlra segítette. (2-2) A Ferencvárostól kölcsönvett középpályásunknak ez volt pályafutása első NB I-es találata.

Az iram a folytatásban is csak rövidebb időszakokra hagyott alább, de a kapuk ritkán forogtak veszélyben. 

Amikor a hajrára fordulva megindíthattuk volna az utolsó rohamokat a győztes gólért, Marko Nikolić hibázott. Piros lapot érően szabálytalankodott Mezei Szabolccsal szemben, így a végén inkább azért izgultunk, nehogy az egy pont is kicsússzon a kezünk közül.

Nyeretlenségi sorozatunk ugyan nem szakadt meg, de a mutatott játék és a dobogós MTK elleni 2-2-es döntetlen jó alapot jelenthet a folytatásra.

Ez történt PERCRŐL PERCRE - kattints!


OTP Bank Liga, 17. forduló
BMTE Stadion, zárt kapuk mögött, vezette: Bogár Gergő
Budafoki MTE-MTK Budapest 2-2 (1-2)
Gólszerzők: Skribek (6'), Csonka (52') ill. Schön (2'), Varga R. (27')
Sárga lap: Zsóri (24'), Filkor (45'), Zeke (49'), Csonka (61'), Oláh B. (89') ill. Miovski (23'), Schön (45')
Piros lap: Nikolić (83')

BMTE: Póser - Huszti, Nikolić, Oláh B., Medgyes (Zeke 46') - Csonka, Filkor (Micsinai 73') - Skribek, Kovács D., Szabó M. (Ihrig-Farkas 64') - Zsóri (Kulcsár 81')
Vezetőedző: Csizmadia Csaba

MTK: Mijatović - Alho (Ikenne-King 81'), Nagy Zs., Pintér Á., Schön - Dimitrov (Palincsár 60'), Mezei, Kata - Varga R. (Bíró 79'), Prosser (Balázs B. 60'), Miovski
Vezetőedző: Michael Boris