Kényszerű okokból is változott védelmünk összetétele a vasárnapi, MTK elleni mérkőzéshez képest, az eltiltott Marko Nikolić helyére Romić Danijel került be. A 25. percben ő lépett oda rossz ütemben Myrto Uzuninak a tizenhatoson belül, a sértett pedig a bal alsó sarokba lőtt a megítélt büntetőből. (0-1)

A gólig is a Ferencváros irányította a játékot, sőt, az első negyedórában komoly nyomást gyakorolt ránk és kétszer is eltalálta a kapufát. Előbb Tokmac Nguen, majd Marcel Heister vette célba a kaput, utóbbinál Póser Dániel hatalmas vetődéssel tolta a labdát a keresztlécre.

Pontos passzokkal, sebességünket kamatoztatva olykor eljutottunk a vendégek kapuja elé, ezekből azonban inkább csak kisebb lehetőségek, mintsem gólhelyzetek alakultak ki.

Fordulást követően az 58. percben megduplázta előnyét az FTC. Uzuni oldalszabadrúgása után balszerencsénk volt, Oláh Bálintról a keresztlécre, onnan Csontos Dominik elé pattant a labda, aki az üres kapuba továbbíthatott. (0-2)

A 67. percben Zeke Márió kezezését követően másodszor is tizenegyeshez jutott a Ferencváros, a büntetőt ezúttal Ihor Kharatin értékesítette, beállítva a 0-3-as végeredményt. 

A hajrában Ihrig-Farkas Sebestyén lövésével szépíthettünk volna, de az addig csak alig-alig dolgoztatott Dibusz Dénes vetődve hárított. 

Ez történt PERCRŐL PERCRE - kattints!


OTP Bank Liga, 5. fordulóból elhalasztott mérkőzés
Budafoki MTE-Ferencvárosi TC 0-3 (0-1)
BMTE Stadion, zárt kapuk mögött, vezette: Iványi Zoltán
Gólszerzők: Uzuni (25' - büntetőből), Csontos (58'), Kharatin (67' - büntetőből)
Sárga lap: Filkor (37'), Zeke (66') ill. Kharatin (32'), Sigér (36')

BMTE: Póser - Huszti A., Romić, Oláh B., Zeke - Csonka, Filkor (Micsinai 75') - Skribek (Takács R. 63'), Lőrinczy (Kulcsár K. 63'), Szabó M. (Ihrig-Farkas 75') - Zsóri (Kovács D. 82')
Vezetőedző: Csizmadia Csaba

FTC: Dibusz - Lovrencsics, Blažič, Dvali (Csontos 37'), Heister (Wingo 80') - Sigér, Kharatin - Isael, Tokmac (Vécsei 80'), Uzuni (Skvarka 71') - Boli (Zubkov 71')
Vezetőedző: Sergii Rebrov