Pénteken igazolt játékosunk, Jagodics Márk egyből a kezdőcsapatba került a DVTK elleni mérkőzésen, amelyen az első húsz percben nagyrészt az történt a pályán, amit szerettünk volna.

Stabilan, szervezetten futballoztunk, okosan járattuk a labdát és a balszélen sikerült többször a hazaiak védelme mögé kerülni.

A folytatásban azonban a Diósgyőr átvette az irányítást, időnként beszorított minket, a 38. percben, Gheorghe Grozav erős lövésénél pedig már Póser Dániel kellett hárítani.

Két perccel később a DVTK-fölényből hazai gól lett: rosszul védekeztünk, Luka Marin balról adott középre, a napokban szerződtetett David Vaněčeknek pedig könnyű dolga volt, centikről továbbított a hálóba. (1-0)

A szünetben kettőt cseréltünk, a megsérült Skribek Alen, valamint Zsóri Dániel helyére Takács Ronald és Kulcsár Kornél érkezett.

A játék képe meg is változott, nagyobb nyomást tudtunk gyakorolni az ellenfélre, amely az idő előrehaladtával visszaállt és átadta a kezdeményezést. 

A második félidő nagy részében így a hazai térfélen folyt a játék, de a tömörülő diósgyőriek ellen csak elvétve tudtunk helyzeteket kialakítani. A legnagyobb lehetőség Takács előtt adódott, aki a 75. percben ígéretes helyről, tisztán lőhetett, de Antal Botond védett.

A hajrára Diego Živulić kiállítása után emberelőnybe kerültünk, óriási erőket mozgósítottunk az egyenlítés érdekében, erőfeszítéseinket pedig az utolsó pillanatokban siker koronázta.

Kulcsár okos megoldása és kiváló rúgótechnikája hozta meg az áttörést, középpályásunk távoli szabadrúgása után a labda utat talált a kapuba, így a 96. percben egy pontot megmentettünk és magunk mögött tartottuk a DVTK-t.

Ez történt PERCRŐL PERCRE - kattints!


OTP Bank Liga, 18. forduló
DVTK-Budafoki MTE 1-1 (1-0)
DVTK Stadion, zárt kapuk mögött, vezette: Bognár Tamás
Gólszerzők: Vaněček (40') ill. Kulcsár K. (96')
Sárga lap: Vaněček (24'), Márkvárt (79'), Max (94') ill. Ihrig-Farkas (35'), Jagodics (81'), Huszti A. (87'), Oláh B. (88')
Piros lap: Živulić (83')

DVTK: Antal - Grgić, Milović, Soldo, Marin - Márkvárt (Rui Pedro 78') Shestakov - Dražić (Hegedűs 87'), Grozav (Ivanovski 46'), Suljić (Max 46') - Vaněček (Živulić 68')
Vezetőedző: Zoran Zekić

BMTE: Póser - Huszti A., Jagodics, Oláh B., Zeke - Csonka, Filkor - Skribek (Takács R. 46'), Kovács D., Ihrig-Farkas (Szabó M. 77') - Zsóri (Kulcsár 46')
Vezetőedző: Csizmadia Csaba