Aligha beszélhettünk összeszokott belső védő párosról csapatunk esetében a DVTK elleni mérkőzésen (1-1), tekintettel arra, hogy legújabb igazolásunk, a Mezőkövesdtől kölcsönvett Jagodics Márk Diósgyőrben lépett pályára először budafoki színekben. A 28 éves hátvédet bemutatkozásáról, a vasárnapi kilencven percről és a megszerzett egy pont jelentőségéről kérdeztük.


BudafokiMTE.hu: Pénteken aláírtál, egyet edzettél a csapattal, vasárnap pedig a kezdőtizenegyben kaptál helyet. Nem hétköznapi történet...

Jagodics Márk: Valóban nem, ugyanakkor éppen ezért nem is volt sok időm gondolkodni a bemutatkozásomon és annak előzményein. Egyből belecsöppentem a közepébe.

Ennek tükrében milyennek értékeled a teljesítményedet az első budafoki mérkőzéseden?

Igyekeztem a tapasztalatommal és az eddig megszerzett tudásommal lehozni a találkozót. Ebben nagy segítségemre voltak a csapattársaim, Csizmadia Csaba és az egész stáb, akik gyorsan befogadtak. Éreztem, hogy bíznak bennem és ez a bizalom repített Diósgyőrben. A következő napokban, hetekben több időm lesz majd elsajátítani a taktikát, vagyis azt mondom, ennél csak jobb lesz.

A végsőkig hittél abban, hogy pontot szerezhetünk a DVTK Stadionban?

Nem lennék igazi sportember, ha nem hittem volna benne. Már az első, de különösen a második félidőben sokat tettünk azért, hogy ne üres kézzel távozzunk Diósgyőrből. Úgy éreztem, a játék képe alapján a győzelmet is megszerezhettük volna.

Mit érhet ez az egy pont?

Azt gondolom, a jövőben még sokat. Nagy dolog, hogy magunk mögött tartottunk egy közvetlen riválist és ne feledjük: ami nekünk az utolsó perces pontmentés eufóriája, az a DVTK számára két pont csalódást keltő elbukása. Ránk pozitívan, a diósgyőriekre negatívan hathat egy ilyen mérkőzés. Most már arra koncentrálunk, hogy szerdán, a ZTE ellen nyerjünk és elmozduljunk a kiesőzónából.