Oláh Bálintra öt sárga lapja, Skribek Alenre kisebb sérülése miatt nem számíthattunk a ZTE ellen, amely az első tíz percben kétszer is nagyot mentett a kapuja előtt. Előbb Szabó Máté lőtt, majd Jagodics Márk fejelt tisztán, de a labda mindkétszer elakadt a védőkben.

A folytatásban a zalaegerszegiek pillanatai következtek: Póser Dániel rövid időn belül előbb lábbal, majd nagyot vetődve kézzel hárított.

Támadásban maradtak a vendégek, hátul nagyon kellett figyelnünk, a társak a válogatott Könyves Norbertet, valamint Zimonyi Dávidot is többször mélységi indításokkal keresték. 

A 40. percben aztán egy pontrúgás után vezetést szereztünk: Kovács Dávid felívelése és Romić Danijel lövése után a labda a keresztlécről Zsóri Dániel elé pattant, aki néhány lépésről nem hibázott. (1-0)

Percekkel később is csak centik hiányoztak az előny megduplázásához Zsóri veszélyes szabadrúgásánál, a szünet aztán már annyi sem.

A 49. percben előbb Szabó Máté tört be a tizenhatoson belülre és harcolt ki büntetőt, amit Kovács Dávid higgadtan értékesített (2-0), majd két perccel később csapatkapitányunk az elé kerülő labdát hajszálpontosan, állítgatás nélkül lőtte a jobb alsó sarokba. (3-0)

Boér Gábor gyorsan kihasználta összes cserelehetőségét, a ZTE pedig mindent egy lapra feltéve támadott, ám védelmünk - az ismét kiemelkedően teljesítő Póser irányításával - egészen a 81. percig állta a sarat.

Ekkor Zoran Lesjak közelről szépített (3-1), de győzelmünk a hátralevő játékidőben sem forgott veszélyben.

Zalaegerszegtől Zalaegerszegig. A mostanit megelőzően utoljára október 25-én a ZTE Arénában nyertünk bajnoki mérkőzést. Most, tizenegy nyeretlenül megvívott OTP Bank Liga-találkozó után visszataláltunk a siker útjára, a begyűjtött három ponttal pedig elmozdultunk a kiesőzónából.

Ez történt PERCRŐL PERCRE - kattints!


OTP Bank Liga, 19. forduló
Budafoki MTE-ZTE FC 3-1 (1-0)
BMTE Stadion, zárt kapuk mögött, vezette: Andó-Szabó Sándor
Gólszerzők: Zsóri (40'), Kovács D. (49' - büntetőből, 51') ill. Lesjak (80')
Sárga lap: Kulcsár K. (76') ill. Favorov (49'), Tajti (57'), Könyves (76')

BMTE: Póser - Margitics (Huszti A. 78'), Jagodics, Romić, Zeke - Csonka, Filkor (Micsinai 78') - Ihrig-Farkas (Medgyes 88'), Kovács D., Szabó M. (Takács R. 78') - Zsóri (Kulcsár K. 70')
Vezetőedző: Csizmadia Csaba

ZTE: Demjén - Szépe (Tanasin 59'), Bobál D., Lesjak - Bedi, Favorov, Tajti (Vass P. 59'), Sanković (Futács 53'), Babati (Szánthó 53') - Könyves, Zimonyi (Koszta 59')
Vezetőedző: Boér Gábor