Eseménydús kilencven percen van túl Póser Dániel, aki a ZTE elleni mérkőzés elején és a második félidőben is több fontos védést mutatott be - szokásához híven. Kapusunkkal többek közt a szerdai három pont jelentőségéről és az újakkal kiegészült védelemről is beszélgettünk.


BudafokiMTE.hu: Rúgtunk három gólt, ezért talán kevesebb szó esik a kapusteljesítményről. Pedig megint sokat tettél hozzá...

Póser Dániel: Csak tettem a dolgom és ahogy mindig, most is igyekeztem a csapat segítségére lenni. Valóban volt védenivalóm, ugyanakkor köszönettel tartozom a többieknek, mert többször ők akadályozták meg, hogy a ZTE gólt szerezzen. 

Volt olyan időszak, amikor úgy érezted, veszélyben forog a győzelmünk?

Őszintén szólva nem. Olyan időszak volt, amikor nyomás alá kerültünk, hiszen 3-0 után a zalaiak gyakorlatilag mindent egy lapra feltéve támadtak, folyamatosan ívelték fel a labdát a tizenhatosunk környékére. Mi azonban szervezetten, stabilan és higgadtan futballoztunk, egy kivétellel hatástalanítottuk a ZTE akcióit.

Pedig ilyen összetételű védelem sem játszott még előtted. 

Ez igaz, mégsem volt gond a kommunikációval. Azt gondolom, korábban sem az összhang hiánya jelentett problémát, inkább egyéni hibák vezettek ahhoz, hogy gólokat kaptunk. Jól megértjük és segítjük egymást hátul, függetlenül attól, hogy éppen ki a jobbhátvéd vagy a belső védő. Egy csapat vagyunk, egy célért küzdünk.

Kit dícsér, hogy a januárban érkezők, köztük a védelemben futballozó Jagodics Márk és Zeke Márió is hamar beilleszkedtek?

A csapatot, a szakmai stábot és persze őket. A miénk egy befogadó öltöző, ilyen szempontból nem volt nehéz dolguk. Csizmadia Csaba nagy körültekintéssel és részletességgel adja át nekik a taktikához kapcsolódó utasításokat, mi pedig a mérkőzések közben segítünk, ha szükséges. Egyébként mindannyian jól ismerik a különböző játékhelyzeteket és olyan klubokból érkeztek hozzánk, amelyek minőséget képviselnek.

Most már talán kijelenthető: a DVTK elleni egyenlítés többet jelentett, mint csupán egy döntetlent. A mostani három pont is több, mint egy szimpla győzelem?

Sokkal több. Óriási szükségünk volt erre a sikerre. Diósgyőrben, a 96. percben átszakadt egy gát, elhittük, hogy igenis képesek vagyunk átlépni a saját árnyékunkat. Szerdán, miután megszereztük a vezetést, még felszabadultabbá váltunk.

Ez lehet a kulcsa annak, hogy tovább gyűjtsük a pontokat?

Igen, illetve az, ha ezután is csak a következő mérkőzésre, a következő feladatra koncentrálunk. Nem foglalkozunk azzal, ki és hány ponttal van előttünk vagy mögöttünk. Az esetek többségében apró dolgokon múlt, hogy nem tudtunk jobb eredményeket elérni. Úgy érzem, most a mi javunkra fordulnak majd ezek a nüanszok. Sőt, ez talán már meg is történt!