Pontszerzéssel ugyan nem párosult, Takács Ronald számára mégis emlékezetes marad a vasárnapi, Paks elleni mérkőzés. A kárpátaljai Visken született szélsőnk nagy utat tett meg élete első élvonalbeli góljáig és vallja, akkor sem szabad feladni, amikor a leginkább kilátástalannak tűnik a helyzet. "Roni" gólját IDE KATTINTVA nézheted meg.


BudafokiMTE.hu: Tudsz már örülni valamelyest pályafutásod első NB I-es találatának?

Takács Ronald: Örülök, de nem teljes az örömöm. Ha valaki felajánlaná, hogy én nem rúgok gólt, de Pakson három pontot szerzünk, azonnal elfogadnám.

Beszélünk még a gólodról, de előbb essünk túl a nehezén. Mi és miért nem működött vasárnap?

Nehéz kérdés. Az első félidőt átaludtuk és ezzel a negyvenöt perccel gyakorlatilag elbuktuk a mérkőzést. Könnyen adtuk magunkat. A második játékrészben még így is visszajöhettünk volna a meccsbe és talán pontot is szerzünk, ha koncentráltabbak vagyunk a paksiak kapuja előtt és jobban jövünk ki a fordulópontokból. A lehetőségeink megvoltak, de nem tudtunk élni velük.

Kanyarodjunk vissza a 62. perc történéséhez. Mi járt a fejedben, amikor az oldalvonal mellett megkaptad a labdát Margitics Andortól?

Arra gondoltam, hogy becselezem magam a tizenhatos előterébe, megtalálom a lövőpozíciót és kapura rúgom a labdát. A lövés után a lendülettől csináltam egy bukfencet, így csak később láttam, hogy a labda a hálóban kötött ki. 

Az elmúlt évek megpróbáltatásai után mit jelent számodra ez a gól? 

Egy jó visszaigazolást, hogy ki kell tartani a végsőkig. Van egy olyan mondás, miszerint nem sokkal a győzelem előtt lesz a legnagyobb a kísértés, hogy feladd. Nos, ezt én is tapasztaltam. Klub nélkül otthon, Kárpátalján edzettem, semmi sem jött össze és megfordult a fejemben, hogy bedobom a törölközőt. Aztán összeszorítottam a fogam, túllendültem a nehézségeken és jött a lehetőség. Most pedig az első NB I-es gól is.

Szerdán, Dunavarsányban akár a MOL Magyar Kupában is megszülethet az első.

A lényeg a továbbjutás. Tiszteljük az ellenfelet és tudjuk, egy másodpercig sem vehetjük félvállról a mérkőzést. Felszabadultan, de teljes koncentrációval kell futballoznunk.

Nem törte meg a csapatot a paksi vereség?

Felesleges és nincs is idő keseregni azon, ami már elmúlt. Hosszú a szezon és gyorsan változik a helyzet a bajnoki tabellán. A sorsunk a saját kezünkben van, már a hétvégén feljebb léphetünk. Előre nézünk, jönnek a következő feladatok, előbb Dunavarsányban, majd a Budapest Honvéd ellen. Ezek járnak a fejünkben, nem az, ami Pakson történt.