Az időjárás nem volt kegyes a csapatokhoz, a napok óta tartó esőzés szerdán délután sem hagyott alább. A körülményekhez képest azonban jó pálya és rendkívül szimpatikus, bátor ellenfél fogadta csapatunkat Dunavarsányban.

Fontos volt, hogy hamar, már a 12. percben vezetést tudtunk szerezni: Kulcsár Kornél szöglete után Romić Danijel fejelt a hálóba. (0-1)

A Pest megyei I. osztályban szereplő rivális nem állt be védekezni, helyenként ügyesen passzolva próbált építkezni, ám a gólokat mi szereztük.

A szünetig Szabó Máté háromszor is betalált. A 29. percben balról középre cselezve tekert a kapuba (0-2), a 40. percben Takács Ronald passzából volt eredményes (0-3), majd a 44. percben a kirúgást követően elé kerülő labdát gurította a bal alsó sarokba. (0-4)

Térfélcsere után sem lassítottunk, futószalagon jöttek a lehetőségek és az újabb gólok.

Az előkészítésekben kulcsszerepet vállalt Kulcsár a szünetben beállt Zsóri Dánielt hozta kihagyhatatlan helyzetbe a 47. percben (0-5), majd Ihrig-Farkas Sebestyén pillanatai következtek. Szélsőnk három percen belül duplázott, mindkétszer balról érkezett a hazai kapu elé. (0-7)

A 65. percben Kulcsár szögletből adott be, Marko Nikolić visszafejelt labdáját pedig Zsóri néhány lépésről továbbította a kapuba. (0-8)

Tíz perccel később Kulcsár büntetőt harcolt ki, a dunavarsányiak kapusa, Kovács Tamás azonban hárította a tizenegyest. Kovácsnak nem ez volt az egyetlen nagy védése a mérkőzésen. 

A játéktudás és az erőnlétbeli különbség azonban a hajrában újabb három BMTE-gólban mutatkozott meg.

Khiesz Kornél, majd szabadrúgásból Lőrinczy Attila is betalált, a 0-11-es végeredményt pedig Kulcsár állította be, aki a Fekete Máté lövését követően kipattanó labdát emelte a hálóba.

Csapatunk maximálisan komolyan vette a feladatot, végighajtotta a mérkőzést, szép találatokat szerzett és fölényes győzelemmel jutott be a MOL Magyar Kupa legjobb 16 együttese közé, ahol a Paks következik majd.

Ez történt PERCRŐL PERCRE - kattints!


MOL Magyar Kupa, 8. forduló, a legjobb 16 közé jutásért
Fémalk-Dunavarsányi TE-Budafoki MTE 0-11 (0-4)
Dunavarsány, zárt kapuk mögött, vezette: Nazsa Tamás

Gólszerzők: Romić (12'), Szabó M. (29', 40', 44'), Zsóri (47', 65'), Ihrig-Farkas (55', 58'), Khiesz (80'), Lőrinczy (88'), Kulcsár K. (92')
Sárga lap: Harangozó (73')

Dunavarsány: Kovács T. - Csizmadia T., Schmidtka, Sós I. (Králik 70'), Meiszter - Kis R. (Harangozó 46'), Mag - Huller (Novák R. 46'), Ladányi T. (Bihari 46'), Sipos R. - Bata
Vezetőedző: Hollik András

BMTE: Bese - Huszti A. (Fekete M. 46'), Nikolić, Romić, Medgyes - Micsinai, Oláh B. (Lőrinczy 46') - Szabó M. (Ihrig-Farkas 46'), Kulcsár K., Takács R. (Khiesz 55') - Kovács D. (Zsóri 46')
Vezetőedző: Csizmadia Csaba