Az első negyedóra inkább az ismerkedésről és a fagyos időjáráshoz való alkalmazkodásról szólt a Hidegkuti Nándor Stadionban, a Budapest Honvéd elleni "hatpontos" mérkőzésen. A folytatásban azonban megjött a csapatok lövőkedve.

Ebből a szempontból kezdetben a házigazdák voltak aktívabbak, a 28. percben azonban Kovács Dávid káprázatos szabadrúgásával mi szererztünk vezetést. Csapatkapitányunk mintegy 24 méterről, mesterien tekert a kapu bal oldalába. (0-1) "Kokónak" ez már a nyolcadik gólja volt a bajnoki szezonban.

Előnyünk sajnos nem tartott sokáig, a kispestiek még a kiegyenlített játékot hozó első félidő vége előtt fordítottak.

A 37. percben Gazdag Dániel lőtte a hálóba a Batik Bence fejese után a kapufáról kipattanó labdát (1-1), majd három perccel később Bőle Lukács fordult kapura a tizenhatosunk jobb sarkának közelében és védhetetlenül bombázott a hálóba. (2-1)

Rossz szájízzel mehettünk be az öltözőbe, de annál nagyobb elszántsággal és akarattal jöttünk ki a második játékrészre, amelynek elején sikerült egyenlítenünk.

Az 51. percben Kovács balról, éles szögből elvégzett szabadrúgása után a labda a kapufán csattant, majd a menteni igyekvő Szendrei Norbertről a saját kapujába került. (2-2)

Innentől pedig egyértelműen mi futballoztunk jobban, szervezettebben és veszélyesebben. Bár a labdát az utolsó húsz percig talán a hazaiak birtokolták többet, majdnem minden támadásunkban benne volt a gólszerzés esélye.

A hajrában többször lezárhattuk volna a meccset, tiszta lövőhelyzeteink, ziccereink voltak, de a nagyon-nagyon megérdemelt győztes találatunkra egészen a 93. percig kellett várni.

Ekkor Zsóri Dániel még a kapufát találta el, a kipattanóból viszont a csereként beállt Ihrig-Farkas Sebestyén a hálóba passzolta a labdát. (2-3)

Győzelmünknek köszönhetően ismét elmozdultunk a kiesőzónából és a tabella 9. helyéről várhatjuk a jövő heti folytatást.

Ez történt PERCRŐL PERCRE - kattints!


OTP Bank Liga, 21. forduló
Budapest Honvéd FC-Budafoki MTE 2-3 (2-1)
Hidegkuti Nándor Stadion, zárt kapuk mögött, vezette: Solymosi Péter

Gólszerzők: Gazdag (37'), Bőle (40') ill. Kovács D. (28'), Szendrei (51' - öngól), Ihrig-Farkas (92')
Sárga lap: Huszti A. (36'), Zsóri (87')

Honvéd: Tujvel - Klemenz, Bardea (Nagy D. 60'), Batik - Mezghrani, Hidi (Gale 60'), Gazdag, Szendrei, Tamás K. - Bőle, Balogh N. (Traoré 82')
Vezetőedző: Pisont István

BMTE: Póser - Huszti A., Jagodics, Oláh B., Zeke - Csonka, Filkor (Micsinai 75') - Takács R. (Medgyes 84'), Kovács D. (Kulcsár K. 75'), Szabó M. (Ihrig-Farkas 70') - Zsóri
Vezetőedző: Csizmadia Csaba