Hogyan ne kezdj egy mérkőzést, első lecke.

Az "öltözőben maradtunk", mert még három perc sem telt el, amikor  Géresi Krisztián előkészítése után Alexandru-Mihail Baluta ballal a hálóba lőtt, amit védelmünk egészen közel nézett végig. (0-1)

Az első 20-25 percben nem is tudtunk kijönni a szorításból. A Puskás Akadémia több veszélyes támadást is vezetett, szögleteket végzett el és bár Póser Dánielnek komolyabb dolga nem akadt, érezhető volt, hogy más súlycsoportban van a két csapat.

A félidő második felére aztán magunkhoz tértünk, egyre többször tartottuk meg a labdát és jutottunk el vele a vendégek kapujának közelébe. A 32. percben Kovács Dávid szabadrúgásánál Tóth Balázsnak kellett nagyot védenie.

A szünet előtt megsérült Takács Ronald helyére előbb Ihrig-Farkas Sebestyén, majd a második játékrészre Medgyes Sinan, Romić Danijel és Kulcsár Kornél is beállt, mégsem találtuk a fogást a Puskás Akadémián.

Kiegyenlített játék zajlott a pályán, de úgy tűnt, egy újabb felcsúti gól lezárhatja a mérkőzést.

Ez a 64. percben megtörtént. Egy mélységi indítás és Kiss Tamás passza után Luciano Slagveer úgy talált be, hogy a labda a keresztlécről pattant a kapunkba. (0-2)

Mentünk, próbálkoztunk, de ezúttal komoly helyzetünk és esélyünk sem volt a rendkívül magabiztos, önbizalomtól duzzadó PAFC ellen.

A hosszabbítás perceiben Antonio Mance is betalált tizenegyesből, így a felcsútiak sima, 3-0-s győzelmet arattak. Ami számunkra pozitívum, hogy a forduló többi eredményének köszönhetően a bennmaradó, 10. helyről várhatjuk a jövő hetet.

Ez történt PERCRŐL PERCRE - kattints!


OTP Bank Liga, 22. forduló
Budafoki MTE-Puskás Akadémia FC 0-3 (0-1)
BMTE Stadion, zárt kapuk mögött, vezette: Bogár Gergő

Gólszerző: Baluta (3'), Slagveer (64'), Mance (93' - büntetőből)
Sárga lap: Csonka (17'), Póser (92') ill. Deutsch (28'), Corbu (58'), Szolnoki (67')

BMTE: Póser - Margitics, Jagodics, Oláh B., Zeke (Medgyes 46') - Filkor (Romić 46'), Csonka - Takács R. (Ihrig-Farkas 38'), Kovács D., Szabó M. (Skribek 62') - Zsóri (Kulcsár K. 46')
Vezetőedző: Csizmadia Csaba

PAFC: Tóth B. - Szolnoki, Nunes, Meissner, Deutsch - Van Nieff - Slagveer (Knežević 76'), Corbu (Plšek 65'), Baluta (Nagy Zs. 83'), Kiss T. - Géresi (Mance 65')
Vezetőedző: Hornyák Zsolt