Öt gólt és igazi adok-kapokot hozott az első félidő Pakson, ahol az első negyvenöt percben kétszer egyenlítettünk, majd az utolsó pillanatokban a vezetést is átvettük.

Pedig a meccs egy kimaradt paksi büntetővel indult.

Az első negyedóra végén aztán Nagy Richárd egyéni villanásával, határozatlan védekezésünk miatt a hazaiak előnybe kerültek (1-0), de tíz perccel később Skribek Alen lövésével egyenlítettünk. (1-1)

A 34. percben aztán ismét a paksiak szereztek gólt: Nagy szabadrúgása és egy kapu előtti többszereplős karambolt követően a labda Vaszicsku Gergőről került a hálóba. (2-1)

Újabb négy perc elteltével jött a válasz: Ihrig-Farkas Sebestyén második gólpassza után Skribek második találata újra döntetlenre módosította az állást (2-2), ezzel viszont még nem ért véget a flúgos futam.

Közvetlenül a szünet előtt Romić Danijel indította Skribeket, aki hatvan métert sprintelt a labdával, Lenzsér Bence és Lorentz Márton is bottal ütötte szélsőnk nyomát és ami a legfontosabb, Alennek a higgadt, precíz befejezésre is maradt ereje. (2-3) 

Mesterhármas, még ha nem is a klasszikus értelemben.

A forgatókönyv szempontjából nagy volt a kontraszt ezek után a második félidőben.

A Paks támadott, de helyzetekig csak a játékrész második felében jutott el. Akkor sem kidolgozott támadások végén, hanem pontrúgásokból és ide-oda pattogó labdákból. Mi a stabilitásra és a gyors ellenakciókra helyeztük a hangsúlyt.

A hosszabbítás perceire teljesen fellazult a házigazdák védelme, amit Zsóri Dániel használt ki, beállítva a 4-2-es végeredmény.

Mindez azt jelenti, hogy 2017 után ismét negyeddöntősök vagyunk a Magyar Kupában, a legjobb nyolc között a Ferencváros vagy a MOL Fehérvár lesz az ellenfelünk.

Ez történt PERCRŐL PERCRE - kattints!


MOL Magyar Kupa, nyolcaddöntő
Paksi FC-Budafoki MTE 2-4 (2-3)
Paksi FC Stadion, zárt kapuk mögött, vezette: Szilasi Szabolcs

Gólszerzők: Nagy R. (15'), Vaszicsku (34' - öngól) ill. Skribek (25', 38', 45'), Zsóri (93')
Sárga lap: Szabó B. (47'), Kulcsár D. (84') ill. Kulcsár K. (47'), Zsóri (68'), Bese B. (83')

Paks: Holczer - Lorentz, Gévay (Ádám M. 46'), Lenzsér - Kulcsár D., Szabó B. (Böde 73'), Vági (Bognár I. 46'), Szakály D. (Papp K. 46'), Szabó J. - Sajbán M. (Hahn 63'), Nagy R.
Vezetőedző: Bognár György

BMTE: Bese B. - Huszti A. (Margitics 46'), Vaszicsku, Romić, Medgyes - Nikolić, Micsinai (Oláh B. 46') - Ihrig-Farkas (Szabó M. 46'), Kulcsár K., Skribek (Fekete M. 60') - Kovács D. (Zsóri 46')
Vezetőedző: Csizmadia Csaba