Vannak igazán fájó és igazságtalan vereségek. Ez, az Újpest elleni ilyen.

Csapatunk Kulcsár Kornél kiállítása után emberhátrányban védekezett az utolsó negyedórában, 22 éves kapusunk, Bese Balázs pedig bravúrt bravúrra halmozott. 

Aztán a 90. percben Nikola Mitrović megpattanó lövését követően a labda utat talált a kapunkba (1-0), Antonio Perošević pedig egy perccel később bebiztosította a győzelmet a hazaiak számára. (2-0) 

Az első 75 perc alapján legalább egy pontot megérdemeltünk volna a Szusza Ferenc Stadionban, mert a piros lapig jól, szervezetten, veszélyesen futballoztunk.

A mezőnyjátékot és kevés kidolgozott lehetőséget hozó első félidő 15. percében az Újpest tizenegyeshez jutott, de Mitrović büntetőjét Bese balra vetődve hárította. 

A szünet után Zsóri Dániel rövid időn belül kétszer is ígéretes lövőhelyzetbe került a tizenhatoson belül, de nem talált kaput. Pedig fiatal támadónk Skribek Alentől és a csereként beállt Medgyes Sinantól is jó passzt kapott.

A folytatásban érződött, hogy mindkét csapat meg akarja nyerni a mérkőzést, de Kulcsár reklamálásért kapott piros lapja után számunkra nem maradt más hátra, mint a védekezés. 

Majdnem kihúztuk. A válogatott szintű teljesítménnyel előrukkolt Besén semmi sem múlott, amit lehetett, védett, de az újpesti mázlifaktorral szemben ő is tehetetlennek bizonyult.

Ez történt PERCRŐL PERCRE - kattints!


OTP Bank Liga, 24. forduló
Újpest FC-Budafoki MTE 2-0 (0-0)
Szusza Ferenc Stadion, zárt kapuk mögött, vezette: Pintér Csaba

Gólszerzők: Mitrović (90'), Perošević (91')
Sárga lap: Koutroumpis (16') ill. Bese B. (14')
Kiállítva: Kulcsár K. (75')

Újpest: Banai - Ristevski, Kastrati, Koutroumpis (Csongvai 57') - Pauljević (Bacsa 82'), Croizet (Szakály P. 57'), Onovo (Bjelos 92'), Mitrović, Antonov - Stieber Z. (Perošević 57'), Beridze
Vezetőedző: Michael Oenning

BMTE: Bese B. - Huszti A., Jagodics, Oláh B., Zeke (Medgyes 46') - Csonka, Micsinai - Ihrig-Farkas (Margitics 87'), Kovács D., Skribek (Szabó M. 57') - Zsóri (Kulcsár K. 61')
Vezetőedző: Csizmadia Csaba