A forduló vasárnap esti zárómérkőzésén kiegyenlített játék zajlott az első negyedórában, majd a 17. percben a MOL Fehérvár szerzett vezetést, tulajdonképpen a semmiből. 

Egy jobb oldali bedobásból indult a vendégek támadása, amelynek végén Nikolić Nemanja passzolt Budu Zivzivadze elé, a grúz pedig 18 méterről, ballal tekert a jobb felső sarokba. (0-1)

Gyorsan egyenlíthettünk volna, hiszen a 25. percben Nego Loic tizenhatoson belüli szabálytalansága után Kovács Dávid büntetőt rúghatott, de Rockov Emil balra vetődve hárította a lövést.

Az elszalasztott lehetőség sem szegte kedvét a mieinknek, akik egyenrangú ellenfelei voltak a dobogós piros-kékeknek. A fegyelmezett védekezés mellett olykor egy-egy gyors ellentámadást is vezettük, a 41. percben pedig nem érdemtelenül egyenlítettünk.

Huszti András gyorsan elvégzett bedobása Kovácsot találta meg a tizenhatoson belül, csapatkapitányunk Skribek Alen elé passzolt, 19 éves szélsőnk pedig úgy lőtt ballal a kapuba, hogy Rockov csak beleütni tudott a labdába. (1-1)

Fordulást követően is jó iramban futballoztak a csapatok. Érezhető volt, hogy mindkét együttes meg akarja nyerni a mérkőzést, emiatt kevés volt az üresjárat, igaz, a kapuk ritkán forogtak veszélyben.

A 73. percben rövid időn belül többször is gólt szerezhetett volna a Fehérvár, ám Loic Nego beadása a kapufán csattant, Nikolić ígéretes lehetőségénél pedig Bese Balázs hárított.

A vesztünket végül egy pontrúgás okozta a 84. percben. Lyes Houri szabadrúgását követően a labda Zsóri Dánielen változtatott irányt és vágódott a kapu jobb oldalába. (1-2)

Ezúttal ugyan végig egyenrangú ellenfélnek bizonyultunk a MOL Fehérvárral szemben, a második félidőben nem tudtunk elegendő veszélyt jelenteni a vendégek kapujára, így pont nélkül maradtunk és visszacsúsztunk a kiesőzónába.

Ez történt PERCRŐL PERCRE - kattints!


OTP Bank Liga, 25. forduló
Budafoki MTE-MOL Fehérvár FC 1-2 (1-1)
BMTE Stadion, zárt kapuk mögött, vezette: Zierkelbach Péter

Gólszerzők: Skribek (41') ill. Zivzivadze (17'), Zsóri (84' - öngól)
Sárga lap: Margitics (92') ill. Nego (67')

BMTE: Bese B. - Huszti A. (Margitics 83'), Jagodics, Romić, Medgyes - Filkor (Micsinai 83'), Oláh B. - Skribek (Ihrig-Farkas 64'), Csonka, Szabó M. - Kovács D. (Zsóri 72')
Vezetőedző: Csizmadia Csaba

Fehérvár: Rockov - Nego, Rus, Stopira, Hangya - Bamgboye (Bolla 46'), Fiola, Alef (Pinto 52'), Petryak - Nikolić (Houri 75'), Zivzivadze (Szabó L. 90')
Megbízott vezetőedző: Szalai Tamás