MOL Fehérvár után MOL Fehérvár. A vasárnapi bajnoki mérkőzéshez képest kilenc helyen változott a kezdőcsapatunk, amelybe első alkalommal bekerült Marko Iharoš is. 

Volt is feladata jobbhátvédünknek, aki hol Ivan Petryakkal, hol a támadásokhoz fellépő Hangya Szilveszterrel vívott párharcot, többnyire sikeresen.

Jól és szervezetten védekeztünk, lezártuk a területeket, felvettük a megfelelő pozíciókat. Bizonyos időszakokban a hazaiak ugyan beszorítottak minket a kapunk elé, de a fogást nem találták rajtunk. 

Mivel Romić Danijel lehetőségén kívül a másik kapu sem forgott veszélyben, gól nélküli döntetlennel zárult az első félidő.

A második játékrészre négyet is cseréltünk, a frissen beállt Skribek Alen hamar helyzetbe is került, de a védő szorításában nem tudta jól befejezni a ziccert.

A folytatásban a MOL Fehérvár megint nagyobb nyomást helyezett a védelmünkre és a 68. percben előnybe került. Tegyük hozzá: szerencsés körülmények között. Rúben Pinto bal oldali beadása előbb Huszti András lábán pattant fel, majd miután Budu Zivzivadze a labda mellé fejelt, az Romić-ról került a kapunkba. (1-0)

Tíz percen belül ráadásul jött a második hazai gól: Dárdai Pál szabadrúgásból tekert a kapu elé, Stopira pedig mindenkit megelőzve a hálóba fejelt. (2-0)

A hajrában már nem tudtunk újítani, így négy győzelem és 24 szerzett gól után véget ért idei Magyar Kupa-szereplésünk.

Ez történt PERCRŐL PERCRE - kattints!


MOL Magyar Kupa, negyeddöntő
MOL Fehérvár FC-Budafoki MTE 2-0 (0-0)
MOL Aréna Sóstó, zárt kapuk mögött, vezette: Solymosi Péter

Gólszerzők: Romić (68' - öngól), Stopira (77')
Sárga lap: Zsóri (21'), Nikolić (42')

MOL Fehérvár: Kovács D. - Bolla (Bamgboye 72'), Rus, Stopira, Hangya - Fiola, R. Pinto - Nego, Houri (Dárdai 72'), Petryak (Bourard 83') - Szabó L. (Zivzivadze 61')
Megbízott vezetőedző: Szalai Tamás

BMTE: Póser - Iharoš (Huszti A. 56'), Vaszicsku, Romić, Zeke (Medgyes 46') - Nikolić, Micsinai (Oláh B. 46') - Ihrig-Farkas, Kulcsár K., Szabó M. (Skribek 46') - Zsóri (Kovács D. 46')
Vezetőedző: Csizmadia Csaba