A márciusi válogatott szünetet megelőző utolsó mérkőzésünkön hamar hátrányba kerültünk Mezőkövesden. A 13. percben Marin Jurina kapta  és tartotta meg a labdát rendezetlen védelmünk tagjai között, Cseri Tamás pedig senkitől sem zavartatva, közelről lőtt a hálóba. (1-0)

A mezőnyben kiegyenlített játék zajlott, de az első félórában semmilyen veszélyt nem jelentettünk a hazaiak kapujára. A másik oldalon Bese Balázsnak Nagy Dániel távoli lövésénél kellett vetődve hárítania. 

A 36. percben aztán tizenegyeshez jutottunk: a menteni igyekvő Nagy a labda helyett Kovács Dávid lábfejébe rúgott bele a tizenhatoson belül, a jogosan megítélt büntetőt csapatkapitányunk jobbal, nagy erővel lőtte a jobb alsó sarokba. Szappanos Péter érezte az irányt, de nem tudott hárítani. (1-1)

Az egyenlítés utáni percekben nyomás alatt tartottuk a házigazdát, Medgyes Sinan kapáslövésében is volt erő és fantázia, de nem jutott túl a mezőkövesdi kapuson.

Fordulást követően ellenfelünk dominált, Cseri fejese az 50. percben még kipattant a keresztlécről, tíz perccel később azonban átjátszották a védelmünket és Dino Beširović passzából Jakub Vojtuš is betalált. (2-1)

Az utolsó félórában többnyire a Mezőkövesd térfelén zajlott a játék. Átlövésekkel, illetve szélsőink gyorsaságát kamatoztatva próbáltuk feltörni a borsodiak védelmét, sikertelenül. Az átütőerő ezúttal nagyon hiányzott az akcióinkból.

A legnagyobb lehetőség ugyanis Vojtuš előtt adódott ebben az időszakban, de a szlovák támadó Farkas Dániel beadása után nagy helyzetben mellé fejelt.

Pont nélkül maradtunk Matyóföldön, így április elején a 11. helyről kell nekivágnunk az utolsó hét fordulónak.

Ez történt PERCRŐL PERCRE - kattints!


OTP Bank Liga, 26. forduló
Mezőkövesd Zsóry FC-Budafoki MTE 2-1 (1-1)
Városi Stadion, zárt kapuk mögött, vezette: Berke Balázs

Gólszerzők: Cseri (13'), Vojtuš (60') ill. Kovács D. (36' - büntetőből)
Sárga lap: Martic (22'), Vojtuš (64') ill. Jagodics (83')

Mezőkövesd: Szappanos - Farkas D., Pillár, Katanec, Vadnai - Cseri (Nesterov 82'), Martić, Rui Pedro (Karnitski 46') - Beširović, Jurina (Kavtaradze 68'), Nagy D. (Vojtuš 46')
Másodedző: Farkas József

BMTE: Bese B. - Huszti A. (Iharoš 82'), Jagodics, Romić, Medgyes - Filkor, Oláh B. - Ihrig-Farkas (Zsóri 63'), Csonka (Szabó M. 63'), Skribek - Kovács D.
Vezetőedző: Csizmadia Csaba