Húsvétvasárnap délutánján a bajnoki cím kapujában álló Ferencváros ellen kellett pontért, pontokért küzdenünk és ha valaki nem ismerte volna a csapatokat, az első játékrész alapján nehezen tudta volna eldönteni, melyik a listavezető és melyik utolsóelőtti a tabellán.

Kiegyenlített félidőt játszottunk, amely során többször is megszerezhettünk volna a vezetést. Kovács Dávid lövésénél Dibusz Dénes hárított, Lőrinczy Attila tekerése pedig kevéssel elkerülte a kaput. 

Bese Balázsnak is volt dolga, fiatal kapusunkat Myrto Uzuni kétszer is próbára tette, de nem tudott túljárni az eszén.

Szünet után viszont néhány perc leforgása alatt romba dőlt minden, amit addig felépítettünk. A Huszti András kezezéséért megítélt tizenegyest Uzuni gólra váltotta az 55.percben (0-1), sárga lapos védőnk pedig nem sokkal később egy kakaskodást követően a kiállítás sorsára jutott.

A Ferencváros hamar kihasználta az emberelőnyt és a 61. percben Franck Boli szerencsés góljával gyakorlatilag lezárta a mérkőzést. (0-2)

Az utolsó félórában egyértelműen a vendégek futballoztak fölényben, több veszélyes helyzetet is kialakítottak.

A végére nagy lett a különbség. A 88. percben Sigér Dávid ollózó mozdulattal talált be (0-3), majd a 90. percben Giorgi Khariashvili állította be a 0-4-es végeredményt egy fejessel.

6 forduló maradt, három pontra vagyunk a tizedik, bennmaradást jelentő pozíciótól.

Ez történt PERCRŐL PERCRE - kattints!


OTP Bank Liga, 27. forduló
Budafoki MTE-Ferencvárosi TC 0-4 (0-0)
BMTE Stadion, zárt kapuk mögött, vezette: Farkas Ádám

Gólszerzők: Uzuni (55' - büntetőből), Boli (61'), Sigér (88'), Kharaishvili (90')
Sárga lap: Huszti A. (54') ill. Tokmac (58'), Isael (86')
Piros lap: Huszti A. (57')

BMTE: Bese B. - Huszti A., Nikolić, Romić, Medgyes - Csonka, Oláh B. - Skribek (Fekete M. 80'), Kulcsár K. (Iharoš 60'), Lőrinczy (Takács R. 65') - Kovács D. (Soltész I. 81')
Vezetőedző: Csizmadia Csaba

FTC: Dibusz - Lovrencsics (Wingo 80'), Blažič, Botka, Ćivić - Laïdouni, Kharatin - Mak (Isael 64'), Tokmac (Sigér 64'), Uzuni (Kharaishvili 71') - Boli (Baturina 71')
Vezetőedző: Sergii Rebrov