Piros és fekete füstfelhőben, szurkolóink ütemes tapsára indultunk útnak Budafokról a Hungária körútra. Drukkereink ismét bizonyították, hogy jóban-rosszban a csapat mögött állnak és ha a lelátón nem is lehetnek velünk a bennmaradásért folytatott harcban, minden lehetséges eszközzel támogatnak minket.

Az MTK elleni mérkőzés elején mi dolgoztuk ki az első gólszerzési lehetőséget, a folytatásban viszont a hazaiak irányítottak és többször veszélyeztettek a kapunk előtt az első félidőben.

Schön Szabolcs ziccerben rontott, Varga Roland lövését Bese Balázs hárította vetődve, az utolsó percekben pedig egy szöglet okozott némi zavart hátul. Kevesebbet volt nálunk a labda és az ellentámadásainkat ebben az időszakban nem tudtuk végigvinni.

A szünetben rendeztük a sorokat, majd fokoztuk a tempót, így a második játékrészben már kiegyenlítettebb és jó iramú játék zajlott a pályán. Érezhető volt, hogy mindkét együttes a győzelemre törekszik.

Az 53. percben a vezetést is megszerezhettük volna, ha Skribek Alen passza után Lőrinczy Attila megtalálja a lövőhelyzetet a hazai védők sűrűjében. 

A 83. percben aztán emberelőnybe kerültünk: Nikolai Alho négy perc alatt gyűjtött be két sárga lapot és a kiállítás sorsára jutott.

A hajrában utolsó erőtartalékainkat mozgósítva próbáltunk utat találni az MTK kapuja felé, több ígéretes akciót is vezettünk, csakhogy az utolsó passzokba rendre hiba csúszott. 

A 0-0-s döntetlen igazságosnak mondható, a megszerzett egy ponttal pedig - ugyan kisebb lépést jelent a háromnál - közelebb kerültünk a bennmaradáshoz.

Ez történt PERCRŐL PERCRE - kattints!


OTP Bank Liga, 28. forduló
MTK Budapest-Budafoki MTE 0-0 (0-0)
Hidegkuti Nándor Stadion, zárt kapuk mögött, vezette: Solymosi Péter

Sárga lap: Pintér Á. (46'), Ikenne-King (50'), Alho (79') ill. Romić (12'), Takács R. (85')
Kiállítva: Alho (83')

MTK: Mijatović - Ikenne-King (Alho 69'), Perković, Nagy Zs., Herrera - Mezei, Pintér Á. (Cseke 80'), Dimitrov (Palincsár 72') - Varga R., Miovski (Bíró 69'), Schön (Prosser 80')
Vezetőedző: Michael Boris

BMTE: Bese B. - Iharoš, Nikolić, Romić, Medgyes - Csonka, Oláh B. - Skribek (Szabó M. 66'), Kulcsár K. (Takács R. 46'), Lőrinczy (Soltész I. 80') - Kovács D.
Vezetőedző: Csizmadia Csaba