Bátran és nagy elánnal kezdtük a bennmaradás szempontjából különösen fontos mérkőzést és az első 10-15 percben több veszélyes támadást is vezettünk, amelyekkel a DVTK védelme mögé tudtunk kerülni.

A vendégek előbb pontatlan lövésekkel, majd a 18. percben góllal válaszoltak: Suljić Asmir maradt őrizetlenül a kapu előtt és Alen Grgić beadása után nem hibázott. A mezőny egyik legalacsonyabb játékosa fejjel vette be a kapunkat. (0-1)

A folytatásban mindkét oldalon adódtak lehetőségek, a kapusok közül viszont Bese Balázsnak voltak komolyabb feladatai. Bese előbb Odise Roshi lövését, majd Artur Pikk léc alá tartó fejesét hárította.

Fordulás után Kulcsár Kornél pályára lépésével veszélyesebbé vált a támadójátékunk, irányítónk remek passzokkal szolgálta ki társait. Egy ilyen, szabadrúgás utáni ívelésből egyenlítettünk az 53. percben: a beadásra Kovács Dávid érkezett és előrevetődve fejelt a hálóba. (1-1)

Az elsőre szinte azonnal "rárúghattuk" volna a második gólunkat, de Skribek Alen lapos próbálkozásában nem volt erő.

Ellentétben Suljić lövésével. Az 57. percben a bosnyák-magyar nem csak védőinket, hanem csapattársát is megelőzte és kapásból, védhetetlenül lőtt a kapuba. (1-2)

Cserékkel próbáltunk új lendületet venni és Kulcsár sokadik remek átadását követően Kovács előtt ott is volt a lehetőség, ám csapatkapitányunk kevéssel elvétette a célt a 69. percben.

A DVTK egy kontratámadás pontos befejezésével lezárhatta volna a meccset, ennek hiányában viszont az utolsó pillanatig az egyenlítésért támadhattunk. Egyik akciónk követte a másikat, helyenként nagy nyomás alá helyeztük ellenfelünk védelmét, de a diósgyőri kapuig vezető utat nem tudtuk megtalálni.

A sereghajtó elleni csatát elveszítettük, de a háborút nem. Kedden Zalaegerszegen lesz új esélyünk megszerezni a bennmaradáshoz szükséges pontokat.

Ez történt PERCRŐL PERCRE - kattints!


OTP Bank Liga, 29. forduló
Budafoki MTE-DVTK 1-2 (0-1)
BMTE Stadion, zárt kapuk mögött, vezette: Berke Balázs

Gólszerzők: Kovács D. (52') ill. Suljić (18', 57') 
Sárga lap: Jagodics (43'), Nikolić (91') ill. Grozav (86'), Pikk (89'), Márkvárt (91'), Max (93')

BMTE: Bese B. - Iharoš (Huszti A. 66'), Nikolić, Jagodics, Medgyes (Zeke 25') - Filkor (Kulcsár K. 46'), Oláh B. - Takács R. (Szabó M. 61'), Csonka, Skribek (Ihrig-Farkas 66') - Kovács D.
Vezetőedző: Csizmadia Csaba

DVTK: Malenica - Polgár, Szűcs K., Soldo, Pikk - Grgić (Shestakov 87'), Max - Roshi (Karan 87'), Suljić (Márkvárt 68'), Grozav - Vaněček (Ivanovski 79')
Vezetőedző: Zoran Zekić