A jelentős tét hatására ideges, kapkodós játékkal indítottak a csapatok és egyik sem tudott mezőnyfölényt kiharcolni az első félidőben. Voltak időszakok, amikor a ZTE volt kezdeményezőbb, máskor mi próbáltuk megtartani a labdát és megtalálni az utat az ellenfél kapujáig.

A kiegyenlített mérkőzésen egy vitatható játékvezetői ítélet kavarta fel az állóvizet. Egy hazai szöglet után Marko Nikolić ugrott fel fejelni Szánthó Regővel a tizenhatoson belül, mindkettejüknek fent volt a karjuk, a levegőben ütköztek, Bogár Gergő pedig úgy ítélte meg, hogy védőnk szabálytalan volt.

A büntetőből Koszta Márk magabiztosan lőtt a jobb alsó sarokba. (1-0)

És ő volt az, aki percekkel később megduplázta a ZTE előnyét: a Jagodics Márkról balszerencsésen elé kerülő labdát nagy erővel bombázta a hálóba. (2-0)

Sötét fellegek gyülekeztek a stadion felett, amelyekből a második félidő első perceiben hatalmas eső zúdult a pályára. Mire a vihar elvonult, már 3-0 állt az eredményjelzőn.

Szánthó valószínűleg beadni akart, ehelyett balról nagy gólt rúgott Bese Balázs kapujába, amivel gyakorlatilag eldőlt a mérkőzést.

A kilátástalannak tűnő helyzetben is mentünk előre, próbálkoztunk, de a lábakkal ellentétben a lelkekben már nem volt kellő erő. 

Akiben még maradt kétség a végkimenetelt illetően, azok Artem Favorov kapáslövése után már nem gondoltak erre (4-0), a kegyelemdöfést pedig a csereként beállt Futács Márkó adta meg a 89. percben. (5-0)

Kiütéses vereség lett a vége egy olyan találkozónak, amely a tizenegyesig egyenlő erők küzdelmét hozta...

Ez történt PERCRŐL PERCRE - kattints!


OTP Bank Liga, 30. forduló
ZTE FC-Budafoki MTE 5-0 (2-0)
ZTE Aréna, zárt kapuk mögött, vezette: Bogár Gergő

Gólszerzők: Koszta (35' - büntetőből, 37'), Szánthó (57'), Favorov (67'), Futács (89')
Sárga lap: Zimonyi (21'), Koszta (42') Favorov (51') ill. Zeke (17'), Nikolić (34'), Filkor (36'), Jagodics (55'), Oláh B. (69')

ZTE: Demjén - Szépe (Németh E. 83'), Kálnoki-Kis, Bobál D., Bedi - Favorov (Kovács B. 83'), Sanković - Szánthó (Vass P. 77'), Koszta (Tajti 72'), Babati - Zimonyi (Futács 72')
Vezetőedző: Waltner Róbert

BMTE: Bese B. - Huszti A., Nikolić, Jagodics, Zeke (Medgyes 46') - Filkor (Csonka 46'), Oláh B. - Skribek (Szabó M. 65'), Lőrinczy (Kulcsár K. 46'), Takács R. (Ihrig-Farkas 59') - Kovács D.
Vezetőedző: Csizmadia Csaba