A szezon utolsó hazai mérkőzésére visszatérhettek a szurkolók a BMTE Stadion lelátóira és azt láthatták csapatunktól, ami az idény összképét tekinve jellemzett minket: szervezett, csupaszív futballt és az utolsó pillanatig tartó küzdőszellemet.

Ezzel a játékkal pedig sikerült alaposan megnehezítenünk a bennmaradásért küzdő Budapest Honvéd dolgát vasárnap délután.

Bár az első félidőben többet birtokolták a labdát, a válogatott játékosokkal felálló kispestiek sokáig nem találtak fogást rajtunk. A szélekről érkező beadásokon és távoli lövéseken kívül szinte semmilyen veszélyt nem jelentettek a kapunkra. Amikor igen, például Hidi Patrik lövésénél, a szezonban tétmeccsen először lehetőséghez jutó Kovács Zoltán magabiztos hárított.

A másik oldalon Tujvel Tomášnak is volt dolga, Takács Ronald éles szögből leadott próbálkozásánál kellett védenie, majd Medgyes Sinan középre passzolt labdájánál is csak az utolsó pillanatban tudtak menteni a vendégek.

Fordulás után fokozta a nyomást a Honvéd és az 53. percben egy távoli lövéssel vezetést szerzett. Mohamed Mezghrani mintegy 28 méterről, jobbal lőtt a kapu jobb oldalába, az erős szél miatt furcsán szitáló labda védhetetlenül vágódott a hálóba. (0-1)

A kispestiek ezzel látszólag meg is elégedtek, mert a folytatásban már csak az eredmény őrzésére törekedtek. És sikerrel jártak, mert bár mindent megtettünk az egyenlítés érdekében és Kulcsár Kornél szabadrúgásánál közel is jártunk hozzá, nem tudtunk gólt szerezni.

A kiegyenlített mérkőzésen egy jól eltalált lövés döntött a Honvéd javára, amely győzelmével kiharcolta a bennmaradást.

Ez történt PERCRŐL PERCRE - kattints!


OTP Bank Liga, 32. forduló
Budafoki MTE-Budapest Honvéd FC 0-1 (0-0)
BMTE Stadion, 800 néző, vezette: Vad II. István

Gólszerzők: Mezghrani (53')
Sárga lap: Oláh B. (76'), Zeke (88') ill. Bőle (23'), Aliji (62')

BMTE: Kovács Z. - Margitics (Huszti A. 54'), Jagodics, Oláh B., Zeke - Filkor, Micsinai (Csonka 80') - Ihrig-Farkas (Kulcsár K. 68'), Kovács D., Medgyes (Lőrinczy 80') - Takács R. (Skribek 80')
Megbízott vezetőedző: Pacsi Bálint

Honvéd FC: Tujvel - Mezghrani, Lovrić, Batik, Aliji (Uzoma 86') - Hidi, Kamber, Gazdag - Bőle (Szendrei 62'), Eppel (Kesztyűs 75'), Nagy D. (Balogh N. 62')
Vezetőedző: Horváth Ferenc