Szalai Dániel személyében az élvonalból érkezett erősítés klubunkhoz. A 24 éves jobbhátvédet, aki a középpálya jobb oldalán is bevethető, a ZTE FC-től szerződtettük.

"Már ellenfélként is szimpatikus volt számomra a BMTE, hiszen jól látszik, hogy a klub építkezik és évről-évre fejlődni akar. A vezetők meggyőző terveket és lehetőségeket vázoltak fel, nagyon várom, hogy elkezdődjön a közös munka. Sok mérkőzést játszottam az NB II-ben, tudom, hogy nem lesz könnyű feladatunk, de bízom abban, hogy jó csapatunk lesz és eredményesen fogunk szerepelni" - mondta honlapunknak második nyári igazolásunk.

Sportigazgatónk, Oláh Lóránt elmondta: Szalai Dániel szerződtetése már tavaly nyáron felmerült és örömteli, hogy ezúttal létrejött a megállapodás klubunk és a játékos között.

"Olyan képességekkel rendelkező jobbhátvéd csatlakozik hozzánk, aki nagy hasznunkra lesz, mert illik a mi stílusunkhoz és rendszerünkhöz" - fogalmazott.

Forrás: ZTE FC

Névjegy

Szalai Dániel 1996. szeptember 5-én született Kecskeméten és 11 évesen lett a KTE igazolt játékosa. Az első csapatban 2013. novemberében, egy Újpest elleni Ligakupa-mérkőzésen mutatkozott be, de NB I-es debütálása sem váratott sokat magára. 2014. március 1-jén a Mezőkövesden megnyert találkozón kezdőként 61 percet futballozott, majd a tavasz során a DVTK és a Haladás ellen is játéklehetőséghez jutott.

A következő szezonban Szalai hét élvonalbeli meccsen lépett pályára - Bekő Balázs vezetőedző leginkább szélsőként számított a jobblábas játékosra -, mielőtt 2015 nyarán az NB I-be akkor feljutott Békéscsabához igazolt.

A Viharsarokban öt évet töltött, ezalatt összesen 109 bajnokin szerepelt lila-fehérben és ötször volt eredményes, mindannyiszor a másodosztályban. 

2020 szeptemberében a ZTE-hez szerződött, így újra a legmagasabb osztályban bizonyíthatott. A jobbhátvéd tíz élvonalbeli találkozón játszott, október 25-én pedig az első NB I-es gólja is megszületett

Épp a BMTE ellen...