Tapasztalt, budafoki kötődésű játékos írt alá klubunkhoz: a 33 éves kapust, Horváth Andrást a Budapest Honvédtól szerződtettük. A kispestiekkel az elmúlt években bajnoki aranyérmet és Magyar Kupát is nyert.

"Nyolc éve élek Budafokon, tudom, családias, jól szervezett klubhoz érkeztem, amely az előző szezonban üde színfoltja volt az NB I mezőnyének. Gyorsan megszületett a megállapodás, mert végig éreztem, hogy a BMTE engem akar és a vezetőség bízik bennem. Ez nagyon fontos egy játékos számára. Szeretnék védeni és várom a közös munkát Vezér Ádám kapusedzővel is, akivel Kispesten már dolgoztunk együtt. Örülök, hogy újra egy csapatban vagyunk, ez megkönnyíti majd a beilleszkedésemet is" - mondta a BudafokiMTE.hu-nak Horváth András.

Sportigazgatónk, Oláh Lóránt így nyilatkozott új kapusunkról:

"Szeretnénk olyan rutinos játékosokat is látni az öltözőben, akik megéltek már nagy csatákat és segítik a fiatalok, valamint az egész csapat fejlődését. Fontosnak tartjuk, hogy a három kapusunk egyike nagyobb tapasztalattal rendelkezzen, András ráadásul helyi kötödésűként erősíti azon szándékunkat is, hogy a klub budafokiakra is építsen."

Névjegy

Horváth András 1988. február 23-án született Kerepestarcsán. Az MTK Budapestnél nevelkedett, ahol összesen tizenhárom évet futballozott. A kék-fehéreknél mutatkozott be a felnőttek között, először 2007 őszén az NB III-ban, majd egy évvel később egy osztállyal feljebb is. 

2011 nyarától két szezont a Vasasnál töltött, majd a 2013/2014-es szezonban a harmadosztályú Hatvan kapuját védte.

2014 júliusában igazolt a Budapest Honvédhoz, ahol az NB I-ben is bemutatkozott, sőt, tagja volt a Marco Rossi vezette 2017-es kispesti bajnokcsapatnak. Az aranyéremmel zárult idényben nyolc élvonalbeli mérkőzésen szerepelt. 

Ezt követően többnyire a Honvéd NB III-as együttesében és Magyar Kupa-találkozókon jutott játéklehetőséghez. Utóbbi sorozatban 2020-ban társaival együtt magasba emelhette a serleget.