Szlovák bajnok, félszáz NB I-es mérkőzéssel rendelkező játékos lett klubunk negyedik nyári szerzeménye: Fótyik Dominik Kazincbarcikáról érkezett Budafokra.

"Pozitív gondolatokkal és komoly ambíciókkal írtam alá a szerződésem és alig várom, hogy elkezdődjön a felkészülés. Boér Gábort és néhány új csapattársamat korábbról ismerem, Kovács Dáviddal például mindig kemény párharcokat vívtunk egymással. Bízom abban, hogy a BMTE segítségére leszek és együtt megvalósítjuk a terveinket" - nyilatkozta honlapunknak a 30 éves belső védő, aki a hátsó alakzat bal oldalán is bevethető. 

"A keret összeállításakor lényeges szempont, hogy a védelemnek legyen egy olyan oszlopa, akinek komoly tapasztalata van és NB II-es szinten kiemelkedő képességekkel rendelkezik. Dominik ballábas játékos és nem csak a védekező, hanem a támadó pontrúgásoknál is fontos szerep hárulhat rá" - mondta új igazolásunkról Oláh Lóránt sportigazgató.

Fotó: kbsc.hu

Névjegy

Fótyik Dominik 1990. szeptember 16-án született a szlovákiai Érsekújváron. Pályafutását Trencsénben, az AS Trenčínnél kezdte, majd 2010 januárjában Zsolnára igazolt. Az MŠK Žilina színeiben bemutatkozott a szlovák élvonalban, az idény végén pedig bajnoki címet ünnepelhetett. A Fortuna Ligában összesen tizenöt mérkőzésen lépett pályára és egy gólt szerzett.

A 2011/2012-es szezonban kölcsönben szerepelt az MFK Zemplín Michalovce és az MFK Tatran Liptovský Mikuláš együttesében is.

2012 nyarán ugyancsak kölcsönben érkezett Magyarországra, a másodosztályú Kazincbarcikához, majd egy évvel később a Mezőkövesd igazolta le. A matyóföldiek játékosaként 2018 júliusáig összesen 69 találkozón futballozott, közülük 36-ot az NB I-ben. Tagja volt az élvonalból kiesett, majd oda visszajutott mezőkövesdi együttesnek is.

A 2014/2015-ös idényben kölcsönben a Kecskemét labdarúgója volt és tovább gyarapíthatta NB I-es meccseinek a számát.

Fótyik az elmúlt három esztendőt Kazincbarcikán töltötte, ahol végig alapemberként számítottak rá. A legutóbbi szezonban 34 NB II-es bajnokin lépett pályára és háromszor volt eredményes.

Védőnk korábban szerepelt a szlovák U21-es válogatottban.