A Magyar Labdarúgó Szövetség - a független nemzetközi szakmai auditáló cég, a Double Pass objektív visszajelzései alapján - kiválasztotta azokat az utánpótlásműhelyeket, amelyek területi alapon segítik elő a legtehetségesebb fiatalok kiválasztását és fejlődését.

Ez alapján klubunk utánpótlása B-szintű tehetségközponttá vált, ami a kiemelt akadémiákat követő második kategóriának számít.

A Budafoki LC elnöksége elfogadta a BMTE javaslatát, amelynek értelmében a tehetségközpont vezetője Pacsi Bálint utánpótlás szakmai igazgató lesz.

Lényeges változás, hogy a 6 és 14 év közötti korosztályoknál július 1-jétől főállású edzők dolgoznak, akik a belső továbbképzéseken túl az MLSZ workshopjain is fejlesztik szaktudásukat. 12 éves kortól a budafoki játékosok országos és regionális bajnokságokban szerepelnek majd.

A fejlesztés részeként az edzőpályán kamerarendszer épül ki, amely rögzíti az utánpótlás csapatok edzéseit és mérkőzéseit a későbbi elemzések céljából. Az adatbázis informatikai hátterét a szövetség biztosítja. Ezen keresztül történik többek között az edzés- és meccsadatok rögzítése, a gyakorlattár kialakítása, a játékosok fejlődésének követése, a mérési adatok tárolása, továbbá a játékosok edzéslátogatásának vagy esetleges sérüléseinek regisztrálása is.

“A cél az, hogy a budafoki futball több mint 100 éves hagyományaira támaszkodva a dél-budai régió utánpótlás központjává váljunk és értéket teremtsünk a BMTE, valamint az egész magyar labdarúgás számára” - mondta Pacsi Bálint.

A programnak megfelelő kompetenciákkal rendelkező edzők felvétele jelenleg is tart, érdeklődni a Budafoki LC elnökénél, Markovics Józsefnél, a markovicsjozsef66@t-online.hu e-mail címen lehet.