20 éves, korosztályos Európa-bajnokságot is megjárt kapust szerződtetett klubunk. Oroszi Istvánt az FTC-től igazoltuk át végleg. A fiatal játékos az elmúlt hetekben próbajátékon szerepelt Budafokon, a szlovéniai edzőtáborba pedig már a szerződése aláírását követően utazott el.

"István a jövő embere, aki hosszú távon jelenthet erősítést számunkra. Érkezésével kapus poszton kialakult egy olyan hármas, amelynek tagja egy fiatal, egy tapasztaltabb és egy kimondottan rutinos játékos. Ez az összetétel ideális az eredményes munkához" - mondta Oláh Lóránt sportigazgató.


Névjegy

Oroszi István 2000. szeptember 14-én született Nyíregyházán. Az alapokkal Nyírbogdányban és a Nyíregyházi Sportcentrumban ismerkedett meg, mielőtt 2015-ben az FTC igazolta le.

Már 14 évesen a ferencvárosiak U17-es csapatának kapuját védte, később az U19-es korosztályban is elsőszámú hálóőrnek számított.

2019 nyarán kölcsönben Soroksárra került, ahol két NB II-es mérkőzésen kapott lehetőséget: a Szombathelyi Haladás (1-4) és a Gyirmót (0-0) elleni találkozókon állt a gólvonalon. 

A következő szezon első felét is a XXIII. kerületben töltötte, majd idén februárban visszatért az FTC-hez és tavasszal az NB III-as csapatban védett.

Oroszi 2017-ben tagja volt az Európa-bajnokságon szereplő, Szoboszlai Dominikot is a soraiban tudó U17-es magyar válogatottnak. A Feröer-szigetek elleni csoportmérkőzésen (4-0) ő védte a nemzeti tizenegy kapuját.