Minden kezdet nehéz - a jól ismert tétel bizony csapatunk szezonrajtjára is igaznak bizonyult. De csak ami az első negyven percet illeti. 

A sok szabálytalanság miatt elvétve alakult ki folyamatos játék és bár valamivel kezdeményezőbben, nagyobb labdabirtoklással futballoztunk, alapvetően kiegyenlített küzdelem zajlott a pályán. Egy-egy lövési kísérlettől, valamint a hazaiak olykor veszélyes, szélről belőtt labdáitól eltekintve nem sok említésre méltó esemény történt.

A 43. percben aztán Kovács Dávid szabadrúgásból ívelt a III. kerületi TVE tizenhatosán belülre, Jagodics Márk középre fejelte a labdát és mivel a védők nem tudtak felszabadítani, Ihrig-Farkas Sebestyén lecsapott a lehetőségre, néhány méterről a hálóba továbbított. (0-1)

Az elsőre pedig jött a második gól: a hosszabbítás perceiben Szalai Dániel adott jobbról középre, a Kovács által továbbcsúsztatott labda Zuigéber Ákos elé került, 18 éves középpályásunk pedig nyolc méterről lőtt a kapuba. (0-2)

A térfélcsere utáni első percekben az óbudaiak ragadták magukhoz a kezdeményezést, szépítés helyett azonban a folytatásban mi növeltük az előnyünket.

A csereként beállt László Dávid nem csak friss lendületet vitt a támadójátékunkba, de Zuigéber balról érkező átadásából a 68. percben be is talált: hat méterről, higgadtan lőtt a bal alsó sarokba. (0-3)

A pontot az i-re egy másik újoncunk, Papp Marcell tette fel, aki a 90. percben hosszan vezette a labdát balról középre, majd a tizenhatoson belülröl okosan passzolt a hálóba. (0-4)

Magabiztos győzelem, debütáns gólszerzők és egy sikerrel vett lépcsőfok. Három ponttal rajtoltunk a III. kerületben!

Ez történt PERCRŐL PERCRE - kattints!


Merkantil Bank Liga, 1. forduló
III. kerületi TVE-Budafoki MTE 0-4 (0-2)
III. kerületi TVE Sporttelep, vezette: Nagy Róbert

Gólszerzők: Ihrig-Farkas (43'), Zuigéber (45+1'), László D. (68'), Papp M. (90')
Sárga lap: Szalai V. (21')

III. kerületi TVE: Balázs J. - Rédei, Erdei, Opavszky, Tóth K. (Bekker 84') - Tamási (Bori 46'), Szalai V. (Egerszegi 46'), Rabatin - Horváth O., Borvető, Remili (Angyal-Tóth 64')
Vezetőedző: Kemenes Szabolcs

BMTE: Bese B. - Szalai D., Jagodics, Fótyik, Medgyes S. (Kotula 73') - Filkor, Nándori (Micsinai 82') - Ihrig-Farkas (László D. 58'), Zuigéber (Fekete 73'), Szabó M. (Papp M. 83') - Kovács D.
Vezetőedző: Boér Gábor