Kissé tompán és pontatlanul kezdtük a szezon első hazai mérkőzését. Hiába voltunk kezdeményezőbbek a Csákvárnál, a gólszerzési lehetőségek a bátran futballozó vendégek előtt adódtak. 

Takács Tamás lövésénél a kapufa még segített, hogy ne kerüljünk hátrányba, ám a 27. percben Komáromi György olyan könnyedén vezethette be a labdát a tizenhatosunkon belülre, hogy utána már csak pontosan kellett lőnie. Megtette, a kapu jobb oldalába. (0-1)

A 34. percben aztán Jagodics Márknak mentett nagyot a gólvonal közelében, másodpercekkel később viszont Torvund Alexander látványos mozdulattal húzta a labdát a hálóba Bakos Szabolcs "eltört" lövését követően. (0-2)

És ha már Bakos: a rutinos középpályás bő negyedóra alatt két durva szabálytalansággal begyűjtött két sárga lapot, így a 38. percben emberelőnybe kerültünk.

Innentől kezdve mi irányítottuk a játékot, amely nagyrészt a csákvári térfélen zajlott, de a fölényünk eleinte nem komoly helyzetekben, inkább csak labdabirtoklásban és átlövésekben mutatkozott meg.

Mentünk előre, próbáltuk áttörni az ellenfél védelmét, ami végül a 81. percben egy pontrúgás után sikerült: Kovács Dávid szabadrúgásból ívelt a tizenhatoson belülre, Szalai Dániel pedig a kapuba fejelt. (1-2)

A hosszabbítás perceiben a csákváriak kilencen maradtak, Posztobányi Patrik is a kiállítás sorsára jutott, mi viszont kifutottunk az időből és nem tudtunk egyenlíteni.

Ez történt PERCRŐL PERCRE - kattints!


Merkantil Bank Liga, 2. forduló
Budafoki MTE-Aqvital FC Csákvár 1-2 (0-2)
BMTE Stadion, 600 néző, vezette: Rúsz Márton

Gólszerzők: Szalai D. (81') ill. Komáromi (27'), Torvund (34')
Sárga lap: Kotula (63') ill. Bakos (21'), Baracskai (23'), Dulló (70'), Posztobányi (84')
Kiállítva: Bakos (38'), Posztobányi (92')

BMTE: Bese B. - Szalai D., Jagodics, Fótyik, Medgyes (Kotula 37') - Filkor (Soltész I. 62'), Nándori (Papp M. 80') - Ihrig-Farkas (László D. 46'), Zuigéber (Mervó 62'), Szabó M. - Kovács D.
Vezetőedző: Boér Gábor

Csákvár: Auerbach - Csirmaz, Vaskó, Dulló, Bencze M. - Komáromi, Bakos, Mészáros D. (Magyar 68'), Baracskai (Posztobányi 46') - Torvund (Kalmár B. 68'), Takács T. (Murai 77')
Vezetőedző: Mónos Tamás