A tikkasztó hőségben mi alakítottuk ki az első komoly helyzetet, amiből László Dávid könnyen gólt szerezhetett volna, lövése azonban a szegedi kapus ölében landolt. 

A másik kapu előtt Fótyik Dominik volt munkában, tapasztalt védőnk kétszer is jó helyezkedéssel mentett. 

A 23. percben már Bese Balázsra is szükség volt, aki nagyot vetődve kiütötte a labdát a jobb alsó sarok elől Gajdos Zsolt próbálkozásánál. 

Egy perccel később aztán előnybe került a Szeged: Temesvári Attiláról maradtunk le középen, ő pedig néhány lépésről a hálóba bólintott. (0-1)

A kapott gól nem fogta meg a mieinket, már Fótyik közeli fejesével egyenlíthettünk volna, ám ez végül büntetőből sikerült. Szalai Dánielt buktatta Temesvári, Kovács Dávid pedig higgadtan gurított a bal alsó sarokba a 32. percben. (1-1)

Fordulást követően alábbhagyott az iram, sokáig nem is forogtak veszélyben a kapuk, aztán a játékrész közepén Molnár-Farkas Tamásnak kellett védenie a szünetben beállt Papp Marcell lövését, amely a jobb alsó sarokba tartott.

Ebben az időszakban fölényben futballoztunk és az utolsó negyedórában több lehetőségünk is adódott a győzelem megszerzésére. Kovács megpattanó labdáját a gólvonalról rúgták ki a vendégek, majd Ihrig-Farkas Sebestyén lövése is irányt változtatott és a keresztlécen csattant. 

Ugyan az utolsó pillanatokban a Szeged is betalálthatott volna, összességében talán mi álltunk közelebb a sikerhez. Pontból azonban végül csak egy jutott... 

Ez történt PERCRŐL PERCRE - kattints!


Merkantil Bank Liga, 3. forduló
Budafoki MTE-Szeged-Csanád Grosics Akadémia 1-1 (1-1)
BMTE Stadion, vezette: Sipos Tamás

Gólszerzők: Kovács D. (32' - büntetőből) ill. Temesvári (24')
Sárga lap: Zuigéber (54') ill. Tóth G. (65')

BMTE: Bese B. - Szalai D., Jagodics (Horgosi 46'), Fótyik, Kotula - Nándori, Micsinai (Soltész I. 64') - László D. (Ihrig-Farkas 64'), Zuigéber (Farkas B. 86'), Szabó M. (Papp M. 46') - Kovács D.
Vezetőedző: Boér Gábor

Szeged: Molnár-Farkas - Ódor, Tóth G., Temesvári, Mohl (Bitó 53') - Gréczi (Kővári 69'), Kovács M., Simon Á., Dobronoky (Lestyán 80') - Gajdos (Farkas A. 80'), Kóródi (Haruna 69')
Vezetőedző: Dragan Vukmir