Kovács Dávid elkezdte. Csapatkapitányunk a legutóbbi, NB I-es szezonban tizenegy, az azt megelőző két idényben pedig 15, illetve 16 gólt szerzett és immár a most zajló bajnokságban is feliratkozott a góllövőlistára. Támadónkat erről és a szerdai, Vasas elleni mérkőzésről is kérdeztük.


BudafokiMTE.hu: Minden játékos, különösen egy támadó számára fontos pillanat, amikor a szezonban először gólt szerez. Belőled milyen érzéseket váltott ki a Szeged ellen értékesített tizenegyes?

Kovács Dávid: Mindig jó érzés góllal segíteni a csapatot, de különösebb jelentősége nincs számomra a vasárnapi találatnak. Már csak azért sem, mert maximalista vagyok és a gólom nem ért győzelmet, pedig fontos lett volna a három pont megszerzése. 

Megérdemeltük volna? 

A játék képe alapján igen. Nekünk voltak nagyobb helyzeteink, többször csak centiméterek hiányoztak, a kapufát találtuk el. Nem voltunk elégedettek a döntetlennel, de ez már a múlt. Tovább kell lépnünk, hiszen szerdán jön a következő feladat, ami egyben lehetőség is a javításra.

Kivülről úgy tűnt, a Csákvár elleni mérkőzéshez képest vasárnap nem csak az eredmény szempontjából léptünk előre. Te is így érezted? 

Mentálisan sokkal erősebbek, koncentráltabbak voltunk, mint egy héttel korábban és már mutattuk jeleit a ránk jellemző harcosságnak, győzni akarásnak. Azt viszont nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a nyár folyamán teljesen átformálódott a csapat. Olykor azt érzem, hogy még keressük a helyünket a pályán, nem minden működik gördülékenyen. Ez egy folyamat, dolgozunk rajta és biztosan állíthatom, hogy mindenki a maximumra törekszik a fejlődés érdekében.

Fejlődni, tapasztalni és persze pontot, pontokat gyűjteni szerdán is lesz lehetőségünk. Milyen mérkőzésre számítasz a mezőny egyik legerősebb keretével rendelkező Vasas ellen?

Figyelembe véve a klub lehetőségeit és az elmúlt évek sikertelenségét, különösen nagy nyomás van a játékosokon, amit a szurkolók is fokoznak. Minden mérkőzésen győzelmi kényszerben lépnek pályára és gyanítom, ellenünk már csak azért is nyerni akarnak, mert tavaly, amikor feljutottunk az NB I-be, megelőztük őket a tabellán. Mi felszabadultabban futballozhatunk, ami nem jelenti azt, hogy feltartott kezekkel utazunk az Illovszky Stadionba.

Oda, ahol 2019 novemberében a te két góloddal győztünk 2-0-ra, rácáfolva minden előzetes véleményre és esélylatolgatásra.

Az a mérkőzés nekem és a csapatnak is jól sikerült, emlékszem, hogy a lefújás után boldogan ünnepeltünk együtt az öltözőben. A két gólómnál fontosabb, hogy értékes három pontot szereztünk, hiszen sokkal nagyobb öröm a csapat győzelme, mint az egyéni elismerés. Azzal persze tisztában vagyok, hogy az elmúlt évek teljesítménye után mindenki gólt, gólokat vár tőlem, ám ez nem nyomás, sokkal inkább motiváció számomra.

Akkor Kokó-góllal vagy anélkül, csak győzzük le újra a Vasast?

Minden mérkőzésbe úgy állunk bele, hogy nyerni akarunk, ez nem is kérdés. Persze nem mindig sikerül, előfordul, hogy nem megy úgy a játék vagy rosszabb a helyzetkihasználásunk, de mindent meg fogunk tenni azért, hogy ismét jó eredményt érjünk el a Vasas otthonában.