Nem volt benne az első percek játékában, de fájóan korán hátrányba kerültünk az Illovszky Stadionban. Rosszul védekeztünk a bal oldalon, Radó András került mögénk, beadását pedig Pátkai Máté továbbította a hálóba. (1-0)

Ami pozitívum, hogy csapatunk jól reagált a kapott gólra. Percekkel később egyenlíthettünk volna, Ihrig-Farkas Sebestyén váratlan megoldást választott, de lövése a kapufán csattant.

A félidő második felétől aztán fölénybe került a Vasas és többször nagy nyomás alá helyezte a védelmünket. Ha kellett blokkolva, odacsúszva, a labdát elfejelve őriztük kapunkat az újabb góltól és persze Bese Balázs is hozzátette a magáét: Bobál Gergely próbálkozásánál lábbal hárított.

Kovács Dávid veszélyes csúsztatásánál, közvetlenül a szünet előtt újra felcsillant a remény, csakhogy a második játékrész éppen olyan pocsékul indult számunkra, mint az első. 

A 49. percben egy kényszerítő után Szivacski Donát került lövőhelyzetbe és nem hibázott (2-0), innentől kezdve pedig minimálisra csökkentek pontszerzési esélyeink.

Mentünk előre, de Nándori Botond távoli lövésén kívül nem adtunk komoly munkát Jova Leventének, miközben a Vasas ellentámadásai többször zavart okoztak hátul. 

A 80. percben végképp eldőlt a meccs, Silye Erik üresen maradt a hazaiak bal oldalán, passzából pedig Radó perdített a kapuba. (3-0)

Egy perccel később Micsinai Miklós bombagóllal szépített - középpályásunk mintegy 25 méterről, hatalmas erővel bombázott a bal felső sarokba (3-1) -, ám ez sajnos nem volt több, mint szépségtapasz...

Jó napja volt egy jó képességű, egyelőre előttünk járó csapatnak, amely megérdemelten tartotta otthonában a pontokat.

Ez történt PERCRŐL PERCRE - kattints!


Merkantil Bank Liga, 4. forduló
Vasas FC-Budafoki MTE 3-1 (1-0)
Illovszky Stadion, 1137 néző, vezette: Szigetvári Márk

Gólszerzők: Pátkai (9'), Szivacski (49'), Radó (80') ill. Micsinai (81')
Sárga lap: Berecz (67') ill. Nándori (55'), Szalai D. (55')

Vasas: Jova - Szivacski, Viczián, Otigba, Silye - Szilágyi Sz. (Sztojka 89'), Berecz (Hidi M. 83'), Pátkai (Pekár 77'), Márkvárt - Bobál G. (Birtalan 77'), Radó (Feczesin 83')
Vezetőedző: Kuttor Attila

BMTE: Bese B. - Szalai D., Jagodics, Fótyik, Kotula (Medgyes 46') - Nándori, Soltész I. (Micsinai 68') - László D. (Szabó M. 52'), Fekete M. (Zuigéber 52'), Ihrig-Farkas (Papp M. 68') - Kovács D.
Vezetőedző: Boér Gábor