Három győzelemmel a hátuk mögött érkeztek Budafokra a dorogiak, akik az első perctől a stabil, szervezett védekezésre helyezték a hangsúlyt. Ennek megfelelően mi irányítottuk a játékot és az első komolyabb lehetőségünket gólra is váltottuk a 21. percben. 

Ihrig-Farkas Sebestyén jobbról pontosan emelt az üresen maradt Fótyik Dominik elé, aki hat méterről ballal belsőzött a hálóba. (1-0)

A gól után a Dorog valamelyest feljebb tolta a védekezését és Szedlár Zoltán veszélyes lövése jelezte: a figyelmünk nem lankadhat. 

Nem is lankadt, sőt, valamivel több, mint félóra játék után centikre jártunk az előny megduplázásától. Egy remek, egyritmusú támadás végén Papp Marcell jó megoldást választott, kapásból lőtt, de Mursits Roland bravúrral a kapufára tolta a labdát.

A szünet után, Zuigéber Ákos lövésénél ismét Mursits hárított vetődve, a folytatásban viszont valamelyest átadtuk a kezdeményezést a vendégeknek és inkább a gyors ellencsapásokra helyeztük a hangsúlyt. 

Egy ilyen akció végén, a 80. percben született meg a pontok sorsát végleg eldöntő második gólunk. Ihrig-Farkas kétszer is kapura lőtt, a védők blokkoltak, csakhogy a lepattanóra a csereként beállt Szabó Máté lecsapott és közelről beállította a 2-0-s végeredményt.

Ami csapatunk első hazai győzelmét jelenti a szezonban.

Ez történt PERCRŐL PERCRE - kattints!


Merkantil Bank Liga, 5. forduló
Budafoki MTE-Dorogi FC 2-0 (1-0)
BMTE Stadion, 500 néző, vezette: Zám Zsolt

Gólszerzők: Fótyik (21'), Szabó M. (80')
Sárga lap: Zuigéber (72') ill. Girsik (38')

BMTE: Bese B. - Szalai D. (Margitics 63'), Jagodics, Fótyik, Kotula - Micsinai (Soltész I. 62'), Nándori - Ihrig-Farkas (Mervó 82'), Zuigéber (László D. 82'), Papp Ma. (Szabó M. 62') - Kovács D.
Vezetőedző: Boér Gábor

Dorog: Mursits - Nyíri, Tóth B. Izing, Papp Má. - Girsik (Dani 87'), Pohner (Barna 46'), Lénárt, Szedlár (Józsa 87') - Szerencsi (Lőrincz 79'), Pálinkás (Csillag 65').
Vezetőedző: Fenyvesi László