Klubunk hosszú távú megállapodást kötött a 19 éves balhátvéddel, Kalmár Olivérrel, aki a Vasas FC-től érkezett Budafokra. Az utánpótlás válogatott játékos az aláírást követően nyilatkozott honlapunknak.

"Nagyon örültem a BMTE megkeresésének, mindenképpen váltani szerettem volna a mostani átigazolási időszakban, mert úgy érzem, több játéklehetőségre van szükségem. Nehéz időszakon mentem keresztül, de most már csak előre tekintek. Szeretnék minél több időt tölteni a pályán és jó teljesítménnyel segíteni új klubomat" - mondta Kalmár Olivér.

Névjegy

Kalmár Olivér 2001. december 20-án született Győrben. Pályafutását az ETO-nál kezdte, ahol végigjárta az utánpótlás korosztályokat, majd 2018 szeptemberében bemutatkozott az első csapatban.

Első mérkőzését a Kozármisleny ellen, a Magyar Kupában játszotta a felnőttek között, amikor a győriek 4-0-ra nyertek.

2019 márciusában Kalmár az NB II-ben is átesett a tűzkeresztségen. A Nyíregyháza Spartacus otthonában a 62. percben csereként lépett pályára az ETO-ban, amelynek színeiben összesen huszonöt hivatalos mérkőzésen szerepelt.

2020 febuárjában kölcsönben került a Vasashoz, amelynek vételi opciója volt a fiatal balhátvéd végleges játékjogának megszerzésére. Az angyalföldiek éltek is a lehetőséggel és nyáron átigazolták Kalmárt, aki összesen kilenc találkozón játszott a Vasasban.

Új játékosunk rendszeresen meghívót kapott az utánpótlás válogatottakba, legutóbb 2019-ben az U19-es együttesben futballozott Európa-bajnoki selejtezőkön.


Csapatunkhoz kapcsolódó hír, hogy Medgyes Sinan távozik Budafokról. A BMTE-ben harmincnégy tétmeccsen pályára lépő balhátvédnek köszönjük a klubunkért tett erőfeszítéseit, további pályafutásához sok sikert kívánunk!