Az első negyedóra kiegyenlített játékát követően magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést a sereghajtó Tiszakécske ellen és gyorsan kétgólos előnyt szereztünk.

Előbb a 19. percben Szabó Levente lőtt ballal a vendégek kapujába - a labda megpattant és becsapta Holczer Ádám kapust -, majd tíz perccel később Ihrig-Farkas Sebestyén érkezett jó ütemben Szalai Dániel beadására és már 2-0-ra vezettünk.

Sőt, hamar le is zárhattuk volna a meccset, László Dávid lehetőségénél azonban Holczer nagyot védett.

A másik oldalon viszont Bese Balázs hibája, illetve Fótyik Dominik szabálytalansága után büntetőhöz jutott a Tiszakécske és mivel Heffler Norbert értékesítette a tizenegyest (2-1), szoros lett az állás. 

Tudtuk, több kell a győzelemhez a második félidőben, nem aludhatunk bele a meccsbe, mert ellenfelünk megérezte, hogy még lehet keresnivalója. 

Fordulás után sokáig semmi, aztán egy szép Szabó Levente-László Dávid összjáték után utóbbi az egyszerűbb megoldás helyett cselekbe bonyolódott, oda lett a lehetőség. 

A 70. percben viszont a csereként beállt Kalmár Olivér nem ismert elveszett labdát és némi szerencsével ismét kétgólosra növelte a különbséget. (3-1)

A 89. percben pedig Ihrig-Farkas talált be újra, miután Zuigéber Ákos kihagyhatatlan helyzetbe hozta őt. (4-1)

A hosszabbításban Kalmár Ferenc révén a Tiszakécske még közelebb zárkózott ugyan (4-2), de a győzelmünk a hajrában már egyáltalán nem forgott veszélyben.

Hoztuk a kötelező három pontot, ráadásul most bemutatkozó játékosaink közül Szabó Levente és Kalmár Olivér is eredményes volt.

Ez történt PERCRŐL PERCRE - kattints!


Merkantil Bank Liga, 7. forduló
Budafoki MTE-Tiszakécskei LC 4-2 (2-1)
BMTE Stadion, 400 néző, vezette: Erdős József

Gólszerzők: Szabó L. (19'), Ihrig-Farkas (29', 89'), Kalmár O. (70') ill. Heffler (40'), Kalmár F. (91')
Sárga lap: Kotula (32'), Fótyik (39'), Kovács D. (60'), László D. (63') ill Kovács B. (5'), Farkas N. (61')

BMTE: Bese B. - Szalai D., Jagodics, Fótyik, Kotula (Kalmár O. 46') - Soltész I., Filkor (Nándori 76') - László D. (Zuigéber 66'), Kovács D. (Adorján 76'), Ihrig-Farkas - Szabó L. (Szabó M. 69')
Vezetőedző: Boér Gábor

TLC: Holczer - Vachtler (Kalmár F. 81'), Oláh M., Farkas N, Uzoma (Csáki 62') - Kiprich - Kovács B. (Simon M. 72'), Horváth A. (Zádori 59'), Erdei (Pongrácz 59') - Szalay Sz., Heffler N.
Vezetőedző: Visinka Ede