Tétmérkőzésen először kezdődött az összeállításunk Horváth András nevével, kapusunknak azonban igazán komoly védenivalója nem akadt az első félidőben.

Kétszer kellett messzebbre kimozdulnia a kapujából, ezt elsőre tökéletesen tette, másodjára pedig Szalai Dániel kisegítette.

Valamivel többet birtokoltuk a labdát az első negyvenöt percben, mint a KTE és Szabó Levente lövéseiben benne is volt a vezetés megszerzésének lehetősége. Támadónk előbb a tizenhatos előteréből célozta a bal felső sarkot, majd egy szöglet után perdített, de Varga Bence mindkétszer nagyot védett.

Fordulás után a kecskemétiek magasabb sebességi fokozatra kapcsoltak és átvették a mérkőzés irányítását, többször veszélyesen rúgták be a labdát a kapunk elé.

Bartha László lövése után Horváthnak kellett hárítania, igaz, az ellentámadásból Szalai Dániel is betalálhatott volna, ha Szabó Levente beadását követően sikerül a hálóba irányítania a labdát.

Jobban futballozott ebben az időszakban a KTE, aminek a 75. percben gól lett a jutalma. Buna Gábor passza Tóth Dánielt találta meg a balösszekötő helyének közelében, ő pedig ballal előnyhöz juttatta csapatát. (1-0)

Futhattunk, rohanhattunk az eredmény után a hajrában - Szabó Máté, Zuigéber Ákos és Adorján Krisztián is a pályán volt már -, de kaput eltaláló távoli lövéseken kívül másra nem futotta, így az újonc otthon tartotta a pontokat. 

Ez történt PERCRŐL PERCRE - kattints!


Merkantil Bank Liga, 8. forduló
Kecskeméti TE Hufbau-Budafoki MTE 1-0 (0-0)
Széktói Stadion, 1500 néző, vezette: Szilágyi Sándor

Gólszerzők: Tóth D. (75')
Sárga lap: Gál (42'), Nagy K. (52'), Bartha (68'), Buna (84') ill. Szalai D. (12'), László D. (45+1'), Fótyik (55'), Szabó M. (68')

KTE: Varga B. - Madarász (Buna 46'), Gál, Rjasko, Szalai G., Grünvald - Bartha (Kiss B. 91'), Nagy K. (Szuhadovszki 87'), Vágó - Lukács D. (Tóth D. 62'), Szalai J. (Tóth B. 46')
Vezetőedző: Szabó István

BMTE: Horváth A. - Szalai D. (Adorján 82'), Jagodics, Fótyik, Kalmár O. - Soltész I., Filkor (Nándori 64') - László D. (Zuigéber 55'), Kovács D., Ihrig-Farkas (Szabó M. 64') - Szabó L.
Vezetőedző: Boér Gábor