Az első perctől komolyan vettük a harmadosztályú Pápai Perutz FC elleni kupamérkőzést, nyomás alá helyeztünk ellenfelünket és a 12. percben előnybe is kerültünk. 

Két fiatal szélsőnk, Szabó Máté és Papp Marcell játszott össze, utóbbi a kapu elé üresen érkezve könnyedén passzolt a hálóba. (0-1)

Beszorítottuk a hazaiakat, akik ebben az időszakban csak elvétve lépték át a felezővonalat. Jöttek az újabb lehetőségeink, majd a második gól a 23. percben: ezúttal Kovács Dávid adta a gólpasszt jobbról és Szabó fejezte be a támadást. (0-2)

Az első félóra után kiegyenlítettebbé vált a játék, aztán a félidő utolsó perceiben megint nekünk voltak helyzeteink, Nándori Botond a keresztlécet is eltalálta.

Ihrig-Farkas Sebestyén is csak centiket tévedett fordulást követően, amikor jobbról középre ívelt vagy lőtt és a labda a túloldali kapufán csattant.

Az 51. percben hibáztunk hátul, Horgosi Donát pontatlanul passzolt, a korábban az élvonalban is megfordult Skriba Máté pedig élt az eséllyel és visszahozta a meccsbe csapatát. (1-2)

A pápaiak érezhetően plusz erőt merítettek a gólból, lelkesen mentek előre és időnként okoztak kellemetlen pillanatokat védelmünknek. 

Jókor jött a csereként beállt Adorján Kriszitán gólja: középpályásunk a 67. percben szabadrúgásból talált be, ez volt az első találata budafoki színekben. (1-3)

A hazaiak nem adták fel, de Horváth András védéseinek is köszönhetően nem tudtak közelebb zárkózni, a 82. percben, Szalai Dániel távoli, látványos lövésével eldőlt a meccs. (1-4)

Csapatunk a legjobb 32 között folytathatja a MOL Magyar Kupában.

Ez történt PERCRŐL PERCRE - kattints!


MOL Magyar Kupa, 3. forduló
Pápai Perutz FC-Budafoki MTE 1-4 (0-2)
Perutz Stadion, 200 néző, vezette: Görög Márió

Gólszerzők: Skriba (51') ill. Papp M. (12'), Szabó M. (23'), Adorján (67'), Szalai D. (82')
Sárga lap: Köles (73'), Nagy T. (81'), Sandal (91')

Pápa: Szigeti - Nagy T., Bence (Molnár M. 77'), Zsirai, Szalai Cs. - Szilágyi A. (Rátonyi 77'), Köles (Jurik 85'), Hanzl, Sandal - Oláh L. (Iványi 70'), Skriba (Kalász 70')
Vezetőedző: Weitner Ádám

BMTE: Horváth A. - Fekete M. (Szalai D. 70'), Horgosi, Fótyik (Jagodics 46'), Margitics - Nándori, Micsinai (Soltész I. 69') - Papp M. (László D. 69'), Kovács D. (Adorján 46'), Szabó M. - Ihrig-Farkas
Vezetőedző: Boér Gábor