A forduló előtt hét hely és ugyanennyi pont választotta el a tabellán csapatunkat a Szombathelyi Haladástól, a játék képe viszont nem arról árulkodott, hogy a vendégek a listavezetők. 

Irányítottuk a mérkőzést és sok lehetőséget alakítottunk ki az első félidőben, kár, hogy ezek közül egyet sem sikerült értékesítenünk. Pedig Kovács Dávid és László Dávid lövéseiben is volt veszély, a rutinos Rózsa Dániel több nagy védést is bemutatott.

A legnagyobbat talán Ihrig-Farkas Sebestyén közeli, erős fejesénél, ám a szombathelyiek kapusa bele tudott kapni a labdába.

A játékrész utolsó perceiben aztán Szekér Ádám kapufája jelezte, a helyzetek önmagukban nem elegendők. És hogy ez még inkább tudatosuljon bennünk, a 45. percben egy szabadrúgás variáció után Devecseri Szilárd vezetéshez jutatta a vendégeket. (0-1)

Lélektani szempontból számunkra különösen erős ütés volt ez, amiből a fordulást követően sokáig nem is tudtunk talpra állni.

Ez az időszak a Haladásról szólt. Mi csak erőlködtünk, a szombathelyieknek viszont voltak lehetőségeik és a 72. percben újabb lépést tettek a győzelem felé. Ismét egy pontrúgás utáni szituációból kaptunk gólt, Horváth Rajmund beadásából Szekér Ádám fejelt a hálóba. (0-2)

A végjátékot szorossá, izgalmassá tehettük volna, ha hét perccel később Adorján Krisztián néhány centivel pontosabban lő vagy ha a labda a keresztlécről nem a gólvonal elé, hanem mögé pattan.

Így azonban a bajnoki éllovas megőrizte kétgólos előnyét és elvitte mindhárom pontot a Promontor utcából. Ahol a félidei eredmény lehetett volna 3-0 a javunkra...

Ez történt PERCRŐL PERCRE - kattints!


Merkantil Bank Liga, 9. forduló
Budafoki MTE-Szombathelyi Haladás 0-2 (0-1)
BMTE Stadion, 500 néző, vezette: Lovas László

Gólszerzők: Devecseri (45'), Szekér (72')
Sárga lap: Szalai D. (92') ill. Csilus T. (48'), Kállai (66'), Kiss B. (71'), Németh M. (75'), Horváth R. (94')

BMTE: Bese B. - Szalai D., Jagodics, Fótyik, Kalmár (Kotula 69') - Soltész I. (Papp M. 76'), Filkor (Adorján K. 60') - László D. (Zuigéber 60'), Kovács D., Ihrig-Farkas - Szabó L. (Szabó M. 46')
Vezetőedző: Boér Gábor

Haladás: Rózsa - Kállai, Mocsi, Németh M., Devecseri (Guzmics 81') - Csilus T., Holdampf, Kiss B. (Tóth D. 81'), Szekér - Tóth M. (Horváth R. 70'), Tóth-Gábor (Délczeg 58')
Vezetőedző: Németh Szabolcs