Lassú iram és sok pontatlanság jellemezte az első félidőt Szolnokon, ahol a pálya talaja sem könnyítette meg a játékosok dolgát. A lehetőségek sem felépített támadásokból, inkább pontrúgások után vagy ide-oda pattogó labdákból alakultak ki. 

A kapufát viszont mindkét csapat eltalálta a szünetig. Előbb Fótyik Dominik, majd a másik oldalon Kovács Olivér fejeséből lett majdnem gól. Előbbinél ráadásul a labda meg is pattant a szolnoki kapu előtt. 

Ezen kívül mindkét kapusnak, Horváth Andrásnak és Kovács Péternek is volt egy-egy védenivalója, de más említésre méltó esemény nem történt a kimondottan alacsony színvonalú első játékrészben.

A szó szoros értelmében vett futballból a fordulás után sem láthattunk sokkal többet egyik féltől sem. Időnként a házigazdák birtokolták többet és ívelték a kapunk felé a labdát, máskor mi próbáltuk azt a védők mögé rúgni vagy a széleken az ellenfél mögé kerülni. Kevés sikerrel.

Az izzadtságszagú küzdelemből végül a Szolnok jött ki jobban, mert a 81. percben gólt szerzett. Lakatos István maradt üresen hét méterre a kapunktól, ballábas lövésénél Horváthnak kevés esélye volt a hárításra. (1-0)

Az utolsó percekben beszorítottuk a szolnokiakat, de az egyenlítés elmaradt. László Dávid lövését Kovács bravúrral a kapufára tolta, Ihrig-Farkas Sebestyén pedig nagy helyzetben kapu mellé fejelt.

Nem szereztünk pontot a Tiszaligetben.

Ez történt PERCRŐL PERCRE - kattints!


Merkantil Bank Liga, 10. forduló
Szolnoki MÁV FC-Budafoki MTE 1-0 (0-0)
Tiszaligeti Stadion, 300 néző, vezette: Kovács J. Zoltán

Gólszerzők: Lakatos I. (81')
Sárga lap: Tömösvári (58') ill. Kalmár O. (89')

Szolnok: Kovács P. - Molnár R., Szabó A., Kovács O., Tóth B., Kurdics (Lakatos Cs. 78') - Tisza K., Rokszin (Sipos 62'), Tömösvári (Földi 78') - Lakatos I. (Irmes 91'), Tóth L. (Vólent 62')
Vezetőedző: Csábi József

BMTE: Horváth A. - Margitics (Szalai D. 76'), Horgosi, Fótyik, Kotula (Kalmár O. 69') - Soltész I., Nándori (Adorján K. 59') - László D., Fekete M. (Kovács D. 46'), Szabó M. - Papp M. (Ihrig-Farkas 59')
Vezetőedző: Boér Gábor