Október 2-án ünnepli hetvenedik születésnapját a BMTE korábbi labdarúgója, jelenlegi ügyvezető elnöke, Vizi Sándor. A kerek évforduló alkalmából klubunk és Budafok-Tétény Önkormányzata közösen köszöntötte őt pénteken.

Az ünnepségen vezetőink mellett jelen voltak első csapatunk játékosai, a szakmai stáb tagjai, a budafoki tehetségközpont ifjú labdarúgói, az önkormányzat képviselői, Szepesfalvy Anna alpolgármester, valamint Németh Zsolt országgyűlési képviselő is.

Ezeken a hasábokon kommunikációs vezetőnk, Horváth Gergely Áron írásával kívánunk jó egészséget és még sok boldog esztendőt Vizi Sándornak!


Neve összeforr a Budafoki MTE-vel. A korábbi kiváló balszélső egy csepeli kitérő mellett - amikor tizenkét mérkőzésen az élvonalban is játszott - teljes labdarúgó-pályafutását a BMTE-nél töltötte. A 70-es évek sikerkorszakának egyik meghatározó játékosa volt olyan társakkal, barátokkal együtt, mint Esterházy Márton, Jakab János, Horváth László vagy Noskó Ernő. 

1990 óta, vagyis immár harmincegy éve ügyvezető elnökként viseli gondját mindennek, ami a Promontor utcai sporttelep falain belül történik. Fáradhatatlanul, a legapróbb részletekre is odafigyelve, a nap huszonnégy órájában Budafokért, a BMTE-ért él. Nincsenek lehetetlen feladatok, nincsenek teljesíthetetlen kérések, ha azok szebbé, jobbá, erősebbé teszik a budafoki futballt.

“A szívügyem” - így válaszolt egy korábban vele készült interjúban arra a kérdésre, mit jelent számára az a klub, amelynek kapuján először 1969-ben lépett be.

“Szerencsés embernek tartom magam, amiért egész életemben azt csinálhatom, amit szeretek. Sokat tanultam dr. Kiss Lászlótól és Fonyódi Antaltól, akik a 70-es évektől óvták és gondozták a budafoki labdarúgást. Ők mutattak példát, hogy hogyan tartsak rendet és becsüljem meg a klubot. Igyekeztem folytatni azt a munkát, amit elkezdtek.”

Vizi Sándor hite, erőfeszítése és közbenjárása nélkül ma nem lehetnénk itt ebben a különleges hangulatú létesítményben, a BMTE hagyományaihoz méltó környezetben. Ahol kicsik és nagyok, fiatalok és idősek szurkolnak együtt. Ahol atléták, kosárlabdázók, labdarúgók vagy épp egy fárasztó munkanap végén betérő amatőr futók sportolnak örömmel. 

Itt, egy közösség otthonában.

Köszönet és hála Vizi Sándornak. Isten éltessen!