Győzelem, mindenáron - adta ki a jelszót Boér Gábor, csapatunk pedig nagy elánnal kezdett, de talán a túlzott igyekezet miatt is rengeteg hiba csúszott a játékunkba.

Ennek ellenére uraltuk az első félidőt, Prokop Rotislavnak már tíz percen belül védenie kellett, a játékrész utolsó negyedórájában pedig már egyre többször jutottunk el helyzetekig. 

A 31. percben Kovács Dávid még a kapufát találta el, nyolc perccel később viszont remekül passzolt László Dávid elé, aki higgadtan fejezte be az akciót és a jobb alsó sarokba lőtt. (1-0)

A Szentlőrinc gyorsan válaszolhatott volna, de Tamás László egy támadáson belül előbb a keresztlécre, majd kevéssel a kapunk mellé fejelt. 

Ez is jelezte: egy gól nem biztos, hogy elég lesz számunkra a sikerhez. Több kell.

Ebben a szellemben vágtunk neki a második játékrésznek és az 50. percben megdupláztuk az előnyünket. László ezúttal előkészített, Ihrig-Farkas Sebestyén pedig ellentmondást nem tűrően bombázott a hálóba. (2-0)

A folytatásban lezárhattuk volna a meccset, de Kovács tiszta lövőhelyzetben elvétette a célt, a Szentlőrinc pedig a 70. percben szépített. A csereként beállt Bányai Péter úgy talált be, hogy a labda a kapufáról pattant a gólvonal mögé... (2-1)

Az utolsó húsz percben a vendégek nyomást gyakoroltak ránk és el is jutottak lehetőségekig, miközben mi kontratámadásokat vezettünk, újabb találat azonban már nem született.

Nyertünk és most ez a legfontosabb.

Ez történt PERCRŐL PERCRE - kattints!


Merkantil Bank Liga, 11. forduló
Budafoki MTE-Szentlőrinc SE 2-1 (1-0)
BMTE Stadion, 300 néző, vezette: Antal Péter

Gólszerzők: László D. (39'), Ihrig-Farkas (50') ill. Bányai (70')
Sárga lap: Kovács D. (22'), Filkor (55'), Ihrig-Farkas (84'), Horváth A. (94') ill. Cenaj (54'), Sluka (a kispadon, 92')

BMTE: Horváth A. - Szalai D., Jagodics, Fótyik, Kalmár O. (Kotula 30') - Filkor, Soltész I. (Nándori 79') - László D. (Zuigéber 79'), Adorján K. (Szabó M. 63'), Ihrig-Farkas - Kovács D.
Vezetőedző: Boér Gábor

Szentlőrinc: Prokop - Erdélyi B. (Újvárosi 46'), Keresztes, Tamás L., Németh M. - Harsányi I., Havas (Kovács M. 68'), Cenaj, Kiss-Szemán (Biben 46') - Grumić (Bányai 68'), Mervó (Jancsó 46')
Vezetőedző: Marián Sluka