Sok hiba és apró szabálytalanság jellemezte az első harminc percet a pécsi napsütésben, folyamatos játék csak elvétve alakult ki. A kapuk pedig még ritkábban forogtak veszélyben, néhány kósza lövési kísérlettől eltekintve.

Aztán a 38. percben László Dávid került be a darálóba a hazai tizenhatoson belül, hárman rúgták, húzták-vonták, a jogosan megítélt büntetőt pedig Kovács Dávid váltotta gólra. (0-1)

Sokáig azonban nem örülhettünk. 

Két perccel később Adamcsek Máté passza után Hegedűs Márk addig forgolódott a kapunk közvetlen közelében, amíg megtalálta a rést és Szalai Dániel mellől laposan a hálóba lőtt. (1-1)

Ezzel azonban még értek véget számunkra a kellemetlen pillanatok.

Egy perc sem telt el a második félidőből, amikor már a PMFC-nél volt az előny. Hegedűs ezúttal balról előkészített, róla és az érkező Kónya Dávidról is lemaradtunk, a gólszerzőnek könnyű dolga volt néhány lépésről. (2-1)

Mi is gyorsan válaszolhattunk volna, de Ihrig-Farkas Sebestyén a kapufát találta telibe, a 61. percben pedig belealudtunk egy pécsi szabadrúgás variációba, így Adamcsek zavartalanul lőhetett a kapunkba. (3-1)

Ezzel gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés, mert hiába állt be a folytatásban Zuigéber Ákos és Papp Marcell is, a halovány támadójátékunkon ők sem tudtak lendíteni. A házigazda magabiztosan őrizte előnyét, mi pedig hiába járattuk a labdát, helyzetig nem jutottunk.

Győzelmével a PMFC megelőzött minket a tabellán, mi pedig egy hét múlva a Budaörs ellen javíthatunk.

Ez történt PERCRŐL PERCRE - kattints!


Merkantil Bank Liga, 12. forduló
Pécsi MFC-Budafoki MTE 3-1 (1-1)
PMFC Stadion, 800 néző, vezette: Kovács Imre

Gólszerzők: Hegedűs M. (41'), Kónya (46'), Adamcsek (61') ill. Kovács D. (39' - büntetőből)
Sárga lap: Króner (26'), Dávid Z. (48') ill. Filkor (35'), Horváth A. (37')

PMFC: Helesfay - Sági, Rácz L., Dávid Z., Katona L. - Kónya, Hursán (Tihanyi 46'), Króner (Tölgyesi 78'), Hegedűs M. (Marques-Airosa 66') - Adamcsek (Bíró B. 82), Geiger (Futó 66')
Vezetőedző: Vas László

BMTE: Horváth A. - Szalai D., Jagodics M., Fótyik, Kotula - Filkor (Szabó M. 46'), Soltész I. - László D. (Zuigéber 67'), Adorján K., Ihrig-Farkas (Papp M. 67') - Kovács D.
Vezetőedző: Boér Gábor