Bátran, az NB I-es ellenféltől nem megszeppenve kezdtük a legjobb 16 közé jutásért zajló küzdelmet a MOL Magyar Kupában. Amellett, hogy odafigyeltünk a szervezett védekezésre, a labdát birtokolva sem jöttünk zavarba, olykor lendületes, pontos passzokkal építgettük támadásainkat. 

Az első negyedóra végén Bese Balázsnak kellett először védenie, de rögtön utána Zuigéber Ákos is helyzetbe került, Kovács Dávid jó ütemű átadása után. 

Bár az Újpest többet birtokolta a labdát az első félidőben és Nemanja Antonov bal oldali elfutásai után Mory Kone és Giorgi Beridze révén többször veszélyeztetett, nem érződött a két csapat közti osztálykülönbség.

Fordulást követően viszont szinte rögtön hátrányba kerültünk, Soltész Istvánt látta szabálytalannak a játékvezető a tizenhatosunkon belül, a büntetőből pedig Beridze juttatta vezetéshez a vendégeket. (0-1)

A gól után nehéz pillanatokat éltünk át, több olyan akció is futott a pályán, amelyből az újpestiek növelhették volna az előnyüket. Ezt az időszakot azonban átvészeltük, majd a 64. percben egy távoli lövéssel egyenlítettünk.

A csereként beállt Szalai Dániel a tizenhatos jobb sarkának közeléből lőtt és a labda védhetetlenül vágódott a léc alá. (1-1)

Az elsőre pedig rárúghattuk volna a második gólt is, mert Soltész távoli kísérleténél Banai Dávid mutatott be bravúrt, majd Jagodics Márk közelről ollózva tévesztette el a célt.

Az utolsó percekben az Újpest fokozta a nyomást, Stieber Zoltán előbb Besét dolgoztatta meg, majd jó ütemben passzolt Beridzéhez, aki jobbal kilőtte a hosszú sarkot és beállította az 1-2-es végeredményt.

A bravúr nem jött össze, de több volt ez részünkről, mint tisztes helytállás. 

Ez történt PERCRŐL PERCRE - kattints!


MOL Magyar Kupa, 4. forduló
Budafoki MTE-Újpest FC 1-2 (0-0)
BMTE Stadion, 1000 néző, vezette: Barna Gábor

Gólszerzők: Szalai D. (64') ill. Beridze (47' - büntetőből, 88')
Sárga lap: Csongvai (32'), Diaby (37')

BMTE: Bese B. - Fekete (Szalai D. 55'), Horgosi, Fótyik (Jagodics 46'), Margitics (Kalmár O. 70') - Nándori, Soltész I. - Szabó M., Zuigéber (Adorján K. 46'), Papp M. (Ihrig-Farkas 83') - Kovács D.
Vezetőedző: Csizmadia Csaba

Újpest: Banai - Kastrati, Koutroumpis, Diaby (Pauljević 65') - Csongvai, Mitrović (Szakály P. 91'), Katona M. (Stieber Z. 65'), Mack (Bjelos 93'), Antonov - Kone (Viana 65'), Beridze 
Vezetőedző: Michael Oenning