Munka, munka és munka. Miközben a nemzeti válogatottak számára véget ért a világbajnoki selejtezősorozat - kivéve a pótselejtezőre készülő országokat -, klubunknál is tartalmasan telt a bajnoki szünet. Erről az időszakról és persze a vasárnapi, Nyíregyháza elleni mérkőzésről is kérdeztük védőnket, Margitics Andort.


BudafokiMTE.hu: Hogyan telt az utolsó válogatott szünet az évben?

Margitics Andor: Nem sokat pihentünk, inkább próbáltuk még többet gyakorolni a különböző taktikai elemeket, mozgásokat, helyezkedéseket. Mindezt megtoldottuk a fizikális munkával is annak érdekében, hogy erőnlétben is fejlődjünk és bírjuk az év végi hajrát. Mindenképpen hasznos időszak volt az elmúlt szűk két hét, amelynek minden percét kihasználtuk.

Csizmadia Csaba is kiemelte, hogy a szakmai stáb rengeteg információt adott át nektek a megbeszéléseken, videózásokon és az edzéseken. Befogadható mennyiség volt ez?

Szerintem nincs most idő azzal foglalkozni, hogy az információ sok vagy kevés. Be kell fogadni, meg kell emészteni. Mivel szabad volt az elmúlt hétvégénk, volt idő arra, hogy minden leülepedjen és hétfőn úgy tudjunk visszajönni a rövid pihenő után, hogy minden a fejünkben van.

Te mivel töltötted a szabad hétvégét?

Őszintén szólva nem voltam túlságosan aktív. Elsősorban a pihenésre, a feltöltődésre helyeztem a hangsúlyt a barátnőm társaságában. Gyorsan elrepült ez a két nap és már kezdődött is az új hét.

Nehéz időszak előtt állunk: a következő tíz napban három mérkőzést játszunk, kettőt Budafoktól meglehetősen távol, Balmazújvárosban és Békéscsabán.

Valóban, intenzív napok jönnek, de állunk a kihívás elé. Nem csak a következő hétre, de az őszi szezonból hátralévő mérkőzésekre is nagy lökést adna, hogy vasárnap legyőznénk a Nyíregyházát. Bárhogy is alakul a hétvége, gyorsan túl kell majd tegyük magunkat a fáradtságon és a téli szünetig mozgósítanunk kell minden energiánkat. A cél egyértelmű: jó szájízzel, a mostaninál jobb pozícióban szeretnénk zárni az évet.

Pontokban mit jelent mindez?

Mást nem tekinthetünk kiindulópontnak az utolsó öt mérkőzés előtt, csakis a maximális, tizenöt pontot, most mégis azt mondom: szerezzük meg az első győzelmet a Nyíregyháza ellen. Ez a legfontosabb. Utána gondolkodhatunk, számolgathatunk tovább...